Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SZĽH bude dotovať štart juniorov v zápasoch Tipsport ligy

BRATISLAVA - S 13 účastníkmi, jedným úplným nováčikom a jedným navrátilcom z KHL odštartuje vo štvrtok 12. septembra v poradí 27. ročník najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.
Zdroj: 29823
Zdieľajte:

Tipsport Ligu 2019/2020 spestrí v januári exhibičný All Star víkend, ktorý sa uskutoční na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne. Zmenami prešiel hrací model súťaže, novinkou sú aj limity pre cudzincov. V každom mužstve môže byť ľubovoľný počet zahraničných hráčov, no na súpisku v jednom zápase ich môže tréner napísať najviac sedem, a to bez ohľadu na to, či ide o brankára, obrancu alebo útočníka.

Prečítajte si aj

Tipsport liga má pred novou sezónou veľa noviniek: Zápasy bude vysielať ďalšia televízia, All-stars víkend v Trenčíne

"Ďalšou zmenou je, že ak sa tímy rozhodnú v zápase využiť 20 korčuliarov, práve dvadsiaty hráč musí spĺňať vekový limit do 20 rokov. V tomto prípade majú však tímy na výber. Buď budú na súpiske limitovaní len 19-timi korčuliarmi bez juniora, alebo takéhoto hráča do zostavy zaradia a využijú dokonca aj finančnú podporu od SZĽH za pravidelnú účasť hokejistov do 20 rokov v zápase. Chceli by sme, aby do decembra hrali v každom zápase v priemere desať minút," uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan.

"SZĽH chce takýmto spôsobom motivovať kluby, aby podporovali juniorov. Za každého hráča, schopného hrať za dvadsiatku, bude bonus 500 eur k jeho platu. Maximálne môžu byť takto podporení dvaja hráči v jednom klube," dodal.

Tento krok vníma pozitívne aj riaditeľ Pro-Hokeja a člen novovzniknutej Ligovej rady Richard Lintner. "Nie je to nariadanie, ale možnosť pre kluby výraznejšie zapájať mladších hráčov. Je dôležité, aby mladí chalani cítili, že priestor dostanú. Hoci odhady a prognózy existujú, až realita po sezóne ukáže, aké pozitíva to prinesie. Počas roka to budeme priebežne vyhodnocovať a v nasledujúcom ročníku sa na základe skúseností z praxe rozhodneme, či v tomto trende budeme ďalej pokračovať," vyjadril sa Lintner.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články