Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sme pripravení najviac ako sa len dá, hovorí pred novou sezónou Majoross

BUDAPEŠŤ - Hokejisti MAC Budapešť sú pripravení na novú sezónu Tipsport ligy. Hlavný tréner Gergely Majoross jasne hovorí, že jeho mužstvo pracovalo na slabinách a bude ešte lepšie.
Zdroj: 29244
Zdieľajte:

Počas leta v hlavnom meste Maďarska ostala kostra tímu. Odišli však Jesse Dudás, Miklós Rajna či Jared Brown: "Som šťastný za to, ako momentálne vyzerá náš tím. Je o niečo lepší než v minulej sezóne. Taktiež sa teším z toho, ako hráči počas leta pracovali. Teraz bude dôležité naučiť hráčov, aby pracovali podľa systému aj pod tlakom v lige," hovorí pre hokejovysvet.sk maďarský kouč.

Prečítajte si aj

Nitra porazila silný tím z českej Extraligy

Novými oporami tímu sa majú stať Tomáš Halász, Chris Carlislie, Patrick McNally, Josh Pitt alebo István Sofron: "Nevedeli sme úplne presne čo čakať od našej prvej sezóny v Tipsport lige. Časom sme zistili naše slabiny a snažíme sa ich odstrániť. Som si istí, že spomínaní hráči budú pre nás dôležití. Vyberali sme ich práve preto, aby sme eliminovali naše slabšie stránky," vysvetľuje Gergely Majoross.

Na odkrytie nedostatkov pomohli i prípravné stretnutie: "Hrali sme proti silným súperom. Jeden tím bol z KHL a tri z EBEL ligy. Boli to pre nás veľké skúšky. Všetky tímy sú na vysokej úrovni. Ukázali nám naše slabiny a veci, na ktorých musíme zapracovať. Myslím si však, že sme našli riešenia na naše menšie nedostatky. Niečo ešte určite ukáže liga. Každopádne sme lepší ako sme boli," tvrdí Majoross.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica proti švédskemu favoritovi trikrát viedla, prehrala v predĺžení

Ten si želá, aby mužstvo vletelo do ročníka 2019/20 naplno: "Očakávam oproti minulému ročníku lepší štart, pretože už máme skúsenosti z ligy. Verím, že to nebude trvať dlho a budeme konkurencieschopní. Osobne si myslím, že kvalitu ligy zvýši príchod Slovana Bratislava, ktorý je najúspešnejší slovenský klub. Liga tak bude o niečo náročnejšia. My však budeme silnejší," rozpráva 40-ročný kouč.

Presný cieľ daný v Budapešti nie je: "Ťažko povedať. Myslím si, že pre každý jeden tím ligy bude nesmierne náročné dostať sa do prvej šestky pred tým, ako sa rozdelí súťaž. Ak by sa to podarilo nám, tak by to bol veľký úspech. Nechceme však na to hovoriť a ísť postupnými krokmi," uvedomuje si náročnosť dlhej sezóny Majorossa, ktorý sa už teší na štart. MAC Budapešť začína 13. septembra v Nitre: "Sme pripravení najviac ako sa len dá. Tešíme sa na novú sezónu," dodal pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

40 tisíc nahlásili na dlhoch klubov, Výkonný výbor SZĽH by mal zmeniť spôsob udeľovania licencií
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články