Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Calgary skúša kvarteto hráčov, o šancu zabojuje aj víťaz Stanley Cupu

CALGARY - Hokejový klub Calgary Flames na skúške privítal kvarteto hokejistov Devante Smith-Pelly, Alexandre Grenier, Zac Rinaldo a Tobias Rieder. Všetci majú šancu zabojovať o prvé mužstvo "plameňov".
Zdroj: 27533
Zdieľajte:

Najmladším členom štvorice je 26-ročný nemecký útočník Rieder, ktorý v minulej sezóne odohral za Edmonton Oilers 67 stretnutí a získal jedenásť bodov za samé asistencie. V profilige obliekol aj dresy Arizony Coyotes a Los Angeles Kings. Na konte má tri účastí na seniorských MS a v roku 2016 bol súčasťou tímu Európy na Svetovom pohári.

27-ročný krídelník Alexandre Grenier bol v roku 2011 draftovaný Vancouverom Canucks, za ktorý nastúpil deväťkrát. Seniorskú kariéru spojil predovšetkým s AHL. V uplynulom ročníku plnil pozíciu asistenta kapitána v Lavale Rocket, čo je farma Montrealu Canadiens.

Najzaujímavejším menom je 27-ročné pravé krídlo Devante Smith-Pelly. Černošský hokejista v sezóne 2017/18 ako stály člen zostavy vyhral Stanley Cup s Washingtonom Capitals. Následne zaujal tým, že z politických dôvodov odmietol návštevu amerického prezidenta Donalda Trumpa a v Bielom dome. V NHL hrával aj za Anaheim, Montreal a New Jersey. Celkovo má na konte 446 duelov (57+60).

29-ročný Zac Rinaldo sa preslávil ako bitkár vo Philadelphii Flyers. Nikdy počas jednej sezóny nezískal v NHL či AHL aspoň desať bodov, naposledy zažil takýto ročník ako hokejista Barrie Colts v AHL. Okrem "letcov" si zahral aj za Boston, Arizonu a Nashville.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články