Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Jágr lanári do Kladna dvojicu veľkých mien: Prísť má majster sveta a bohaté skúsenosti z NHL

KLADNO - Hokejisti Kladna sa pripravujú na novú sezónu 2019/20 v Extralige a ešte plánujú skvalitniť káder. S tímom trénujú brankár Alexander Salák a obranca Michal Barinka.
Zdroj: 552
Zdieľajte:

"O oboch hráčov máme záujem," povedal hovorca klubu Vít Heral. Stále sa však neuzavrel žiadny kontrakt. Či sa tak stane ukážu najbližšie dni. 32-ročný Salák by mohol byť novou brankárskou jednotkou. Dlhoročný reprezentant Česka štartoval na dvoch MS a aj ZOH 2018. Počas kariéry si vyskúšal dva zápasy aj v NHL, nastúpil za Floridu Panthers.

Prečítajte si aj

Žiar nad Hronom odohrá prvý prípravný zápas, prídu majstri z Banskej Bystrice

Chytal predovšetkým v najlepších európskych ligách. Postupne obliekal dresy fínskeho TPS Turku, švédskeho Färjestadu, s ktorým získal v SHL titul a posledných šesť sezón bol súčasťou KHL v dresoch SKA Petrohrad, Sibiru Novosibirsk a Lokomotivu Jarosľavl.

35-ročný obrana Michal Barinka je majstrom sveta z roku 2010. Národný tím reprezentoval celkovo na troch seniorských svetových šampionátoch a aj ZOH 2014 v Soči. V drese Chicaga Blackhawks absolvoval niekoľko stretnutí NHL. Väčšinu kariéry odohral v rodnej krajine za Vítkovice, Spartu a Brno. Taktiež si vyskúšal pôsobenia v Berne, Fribourgu a Jarosľavli.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: kladensky.denik.cz

Diskusia

Podobné články