Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pomohli mu bývalí spoluhráči: Päťnásobný majster s Košicami spečatil svoju budúcnosť

ŽILINA - Budúcnosť útočníka Richarda Jenčíka bola dlhodobo neznáma. Pre náš portál však potvrdil, že už mesiac zarezáva v poľskom Nowom Targu, kde bude pôsobiť v blížiacej sa sezóne.
Zdroj: 32309
Zdieľajte:

Jenčík dlhé roky odvádzal kvalitné služby pre rodný klub z Košíc. Po sezóne 2017/18 mu ostal v rukách Čierny Peter a bol nútený nájsť si nového chlebodarcu. Napokon sa dohodol so Žilinou. Pôsobenie v tomto klube ale nebolo najšťastnejšie, nakoľko Vlci vypadli do SHL ligy.

Prečítajte si aj

VIDEO Liška začal sezónu v KHL prehrou, bývalý hráč Banskej Bystrice s dvomi asistenciami

"Bolo to pre mňa niečo nové. Počas sezóny som si vôbec nepripúšťal, že padneme do baráže. Bol som z toho nemilo prekvapený. Veľmi ma mrzel taký smutný koniec, pretože som sa v Žiline cítil dobre," obzrel sa pár mesiacov dozadu skúsený 34-ročný hokejista Richard Jenčík. Keď vyprchali negatívne emócie zo všetkých zúčastnených pod Dubňom, začalo sa s menším pátraním po dôvodoch, ktoré zapríčinili zostup. Odchovanec Košíc sa snažil odkryť niekoľko z nich. "Rozdelil by som to na dve skupiny. Najprv sme sa zamýšľali, prečo sme sa museli zachraňovať a prečo to skončilo neúspechom. Hlavným faktorom mohlo byť to, že sa mužstvo začalo dávať dokopy neskoro. Následne sa hráči obmieňali. Určitý vplyv zohrali aj mnohé zranenia a nemali sme taký široký káder, aby sme mohli chýbajúcich hráčov nahradiť," pokračoval v spomínaní na "žilinskú" misiu.

Prečítajte si aj

VIDEO Humenné predstavilo nové logo, dresy a získalo prvú výhru v príprave

Postupom Michaloviec do Tipsport ligy sa tak otvorili dvere jednotlivcom, ktorí boli v iných kluboch "nechcení". Svoje útočisko v Zemplíne našli napríklad štyria hráči s košickou minulosťou - Hričina, Galamboš, Spilar a Boltun. Päťnásobný šampión Slovenska také šťastie nemal. "Samozrejme, rád by som hral v Michalovciach alebo Poprade. Jednoducho neprišiel žiadny záujem z ich strany," odpovedal Jenčík na otázku, či s ním náhodou Dukla nekoketovala. Hokejová verejnosť sa čudovala, že univerzálny útočník ani pár dní pred sezónou nemal kde hrať. "Som v Nowom Targu skoro mesiac. Neviem, prečo to nepustili do éteru. V mužstve však nie som sám. Prišiel aj Filip Hudák, ktorý odohral pár zápasov za Košice. Nový klub som si našiel prostredníctvom bývalých spoluhráčov z Krakova. Nejaké informácie som si zistil a všetko sa to uzavrelo cez agenta," približuje detaily voľby nového mecenáša.

Prečítajte si aj

VIDEO Urobí odchovanec Košíc to, čo už v minulosti plánoval?

Richard Jenčík však neprichádza do neznámeho prostredia. S poľskou ligou mal do činenia v sezóne 2016/17, keď spoločne s Matúšom Chovanom i Patrikom Svitanom obliekali dres už spomenutého Krakova. "Nowy Targ sa vždy pohybuje okolo tretieho - štvrtého miesta. Vlani vypadol v semifinále s neskorším majstrom. Ligu poznám a viem, do čoho idem," uzavrel pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články