Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nemôžu to ťahať iba v tretej tretine, posledný augustový piatok bude zaujímavý

MICHALOVCE - Druhýkrát v príprave okúsili trpkú príchuť prehry. Dukla na svojom ľade hostila Liptovský Mikuláš, ktorému v samom závere podľahla tesne 2:3. Pri vyrovnávajúcom góle domácich mal prsty skúsený Lukáš Hvila, ktorý prihrával autorovi Tomovi.
Zdroj: 32281
Zdieľajte:

Nováčik Tipsport ligy postavil mimo zostavy sedmičku hráčov. Opäť dostali priestor mladíci a tréneri výrazne pomenili zloženie formácii. Dve tretiny nenašli východniari recept na prekonanie brankára Zalivina. Podarilo sa to až Lukášovi Tomovi 44. minúte stretnutia, ktorý zúročil prácu skúseného Hvilu. "Nehrali sme v kompletnej zostave. Stále sa to skúša a hľadajú sa rôzne varianty. Dve tretiny sme však nehrali to, čo by sme chceli. Samozrejme, boli tam nejaké náznaky, ale naplno sme zapli až v poslednej časti. Tam sme ukázali, že ak sa každý z nás chce pobiť o puk, inak to vyzerá," v krátkosti skompletizoval súboj proti Liptákom 37-ročný útočník Lukáš Hvila.

Prečítajte si aj

VIDEO Mikuláš vykorčuľuje na ľad Michaloviec s dvomi novými hráčmi

Michalovce od minulej sezóny potvrdzujú, že tretie tretiny sú ich veľkou zbraňou. Stalo sa tak vo finále s Martinom, či v baráži so Žilinou. V rámci prípravy sa v rovnakom svetle predviedli proti Linzu a črtalo sa, že to bude aj s Mikulášom. Do času 59:43 to platilo, ale nasledoval únik dvojice Piatka - Sukeľ a dvojička slovenského reprezentanta dokonala pekný obrat svojho tímu. "Ťažko povedať, kde sa stala chyba. Sú to zaváhania, ktorých sa dopúšťajú starí, ale aj mladí hráči. Musíme sa z toho poučiť. Rovnako to platí v prípade tretích tretín. Nemôžeme to stále ťahať iba v tomto úseku. Hokej sa hrá šesťdesiat minút a treba hrať celý čas!," apeluje na mužstvo extraligovými skúsenosťami ošľahaný popradský rodák.

Prečítajte si aj

VIDEO Michalovská Dukla hlási posilu zo Škandinávie

Zemplínčania touto prehrou zaknihovali iba druhú prehru v príprave. Navyše ešte majú manko z Tatranského pohára, keďže neodohrali finále s maďarským Miškovcom, kvôli črevnej viróze v jeho tíme. Najbližšie čaká Duklu historický súboj s Košicami, ktorý sa uskutoční v Crow aréne v piatok podvečer. "Bude to zaujímavé. Košice na základe doterajších výsledkov ukazujú, že hrajú dobrý hokej. Ich káder je skúsený. Opäť si nemôžeme dovoliť hrať na pol plynu. Dve tretiny nič, a potom to rozbalíme. Proti Košiciam je nutné bojovať od začiatku a možno urobíme solídny výsledok," hovorí bývalý hráč Oceliarov, ktorý prezradil, či "líšky" špehovali osemnásobného šampióna z hľadiska na Tatranskom pohári. "Určite si tréneri nenechali ujsť možnosť pozrieť si hru Košíc. Pred zápasom si ešte niečo povieme a zvyšok musíme ukázať na ľade," dodal pre hokejovysvet.sk Lukáš Hvila, ktorý odohral v Tipsport lige vyše 900 ligových duelov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články