Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Žiline vzniká nový hokejový klub, v sezóne 2019/20 chce hrať nadnárodnú ligu

ŽILINA - MsHK Žilina sa momentálne nachádza vo veľmi zlej finančnej situácii. V meste však vzniká nový klub. Univerzitný tím chce hrať EUHL (Európska univerzitná liga) už v nadchádzajúcom ročníku.
Zdroj: 32252
Zdieľajte:

V súťaži, ktorá každým rokom naberá na popularite a je možnosťou pre hráčov študovať a pritom ostať pri hokeji, momentálne nastupujú tímy zo Slovenska, Česka a Poľska. Posledné dva ročníky vyhrali hokejisti UMB Banská Bystrica. Žilinský tím by sa mohol do súťaže zapojiť už od sezóny 2019/20. V začiatkoch mu pomáhali práve členovia mužstva spod urpína.

Prečítajte si aj

FOTO Liptáci majú nové logo, dostali sa do neho hory aj svätý Mikuláš

"Rozpočet univerzitného klubu, ktorý sa chce zapojiť do EUHL je, pochopiteľne, nižší ako rozpočty klubov pôsobiacich v slovenskej extralige, keďže hráči univerzitných tímov nedostávajú výplaty. Každému hráčovi nášho univerzitného tímu bude poskytnuté štipendium. Financie potrebné na chod klubu budú získavané prevažne zo sponzoringu alebo reklamných spoluprác. Na vyjadrenie z mesta v akej podobe, a či, budú dotácie na univerzitný hokej ešte čakáme. Samozrejme je tu značná podpora aj od Žilinskej univerzity, ktorej by sme aj touto cestou chceli poďakovať," povedal pre zilinanak.sk predseda tímu Alexander Gašparovič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: zilinanak.sk

Diskusia

Podobné články