Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ani jedno krivé slovo, popradský odchovanec chváli galského kohúta a ligu prirovnáva k Slovensku

POPRAD - Na popradskom štadióne si v rámci Tatranského pohára dalo "rande" niekoľko Slovákov. V Nice pôsobí pätica hráčov, (Brincko, Václav, Deyl, Heizer a Dinda) či trénerské duo (Sutor, Babka). Obranca Ľubomír Dinda v roku 2018 vyzliekol dres Popradu a vydal sa do krajiny galského kohúta.
Zdroj: 32244
Zdieľajte:

Po roku ste brázdili "rodný" ľad. Hoci sa nehralo proti Popradu, aké prevládali pocity?

"Zmiešané. Avšak snažil som sa to nevnímať. Na ľade sme ešte len piaty deň a hneď prišiel zápas. Úvod sezóny je vždy ťažký a nešli nám nohy podľa predstáv. Máme nejaký čas na to, aby sme to vyladili."

Spomínate, že ste krátko na ľade, ale súboj s Duklou to až tak neukázal. Hralo sa v dobrom tempe.

"Bol to vyrovnaný boj a veľa sa korčuľovalo. Michalovciam sme boli rovnocenným partnerom, čo je na jednej strane dobré, ale stále máme čo zlepšovať."

V sobotu nastúpite proti Popradu. Tešíte sa na zápas proti rodákom?

"Áno, je to pre mňa špecifické i motivačné. Zároveň toto stretnutie budem brať ako každé iné. Rozoberieme si výkon proti Dukle a následne si povieme niečo k Popradu, aj keď nemáme k dispozícii videá."

Vlani ste hrávali v Lyone. Teraz to bude Azúrové pobrežie. Vaše hodnotenia hokeja u galského kohúta?

"Na ligu nemôžem povedať ani jedno zlé slovo. Francúzi otvárajú dvere zámorským hráčom, ktorí dvíhajú úroveň súťaže. Je založená na korčuľovaní a tvrdosti. Dovolím si tvrdiť, že je to rovnaká liga ako slovenská."

Takisto vo Francúzsku platí tvrdý režim, čo sa týka plnenia záväzkov voči hráčom. Je myseľ nastavená len na hokej?

"Zhodou okolností sa Lyon borí s finančnými problémami. Môžem ale povedať, že ja mám všetko vyplatené. Dlh spočíva v nocľahu. Samozrejme, keď to nedajú dokopy, okamžite idú nižšie. Tam sa s nimi nikto nebude maznať. Hráči môžu byť však spokojní a plne sústrední na svoje povinnosti."

Prečítajte si aj

Doma sa ešte nemôže ukázať, do Popradu neprišiel s kolegami len na výlet

Nice je takpovediac novou slovenskou destináciou. V kabíne je vrátane vás päť hokejistov a dokonca aj obaja tréneri. Máte to ľahké v tomto smere?

"Je to dobré z toho dôvodu, že nevzniká rečová bariéra. Dopĺňajú nás aj Česi, takže nemáme žiadny problém."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články