Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zahrajú si Česi a Slováci opäť spolu? V zámorí chcú po nás "zrušiť" aj našich susedov

TORONTO - V posledných dňoch naberajú na obrátkach špekulácie o tom, ako bude v roku 2021 vyzerať prípadný Svetový pohár. Ak sa teda vôbec bude hrať.
Zdroj: 28332
Zdieľajte:

Najreálnejšia je verzia, že tento turnaj sa uskutoční počas prestávky NHL kvôli All-stars game. Tým pádom by však musel mať menej účastníkov. Hovorí sa o tom, že by to mohlo byť šesť - Kanada, USA, Rusko, Fínsko, Švédsko a Výber Európy.

Prečítajte si aj

Šatan má v otázke najväčšieho favorita na post trénera národného tímu jasno, termín je do konca augusta

Tým pádom by svoje mužstvo nemalo ani Česko, ktoré by hráčov poskytlo do európskeho tímu. Rovnako ako my v roku 2016. Tím s Jaroslavom Halákom, Zdenom Chárom, Andrejom Sekerom, Mariánom Hossom, Mariánom Gáboríkom aj Tomášom Tatarom vtedy získal strieborné medaily.

Čím ďalej, tým viac sa v zámorí polemizuje o kvalite národného tímu Česka, ktorý sedem rokov nezískal medailu na MS a na ZOH nejakú bral naposledy v roku 2006. Hráči ako Voráček, Krejčí, Pastrňák či Hertl síce stále majú najvyššie kvality NHL, no v roku 2016 bolo na Svetovom pohári v českom výbere šesť hráčov bez zmluvy v profilige.

Prečítajte si aj

VIDEO NY Islanders "ukradol" Edmontonu veľkú hviezdu, na Long Island prichádza hviezdny center

Fanúšikovia aj hokejoví experti by preto radšej videli ako spolupracuje formácia povedzme Pastrňák - Draisaitl - Tatar ako Birner s Červenkom a Řepíkom. Navyše, v prípade, že Svetový pohár 2021 bude hrať len šesť tímov, Česi sa proste nezmestia. Päť veľmocí Kanada, USA, Fínsko, Rusko a Švédsko svoj tím proste mať musí a Výber Európy je určite lákavejším než samostatný český tím.

V tom prípade bude určite zaujímavé sledovať spoluprácu slovenských a českých hráčov. V nedávnom príspevku sa nahlas zamýšľal zámorský novinár nad tým, ako by mohol vyzerať Výber Európy. Nepočítal v ňom s českými hráčmi, avšak zaradil do neho iba troch Slovákov, ktorými sú Jaroslav Halák, Erik Černák a Tomáš Tatar. Viac v priloženom článku.

Prečítajte si aj

Kos s m oso so ppapapa msk so s a ap ôa a s sô sô ôs ôsô sô ôsô sô ôs ôs ôsô ôs ôsôôôôôôôôô s ôs oos slllll.VIDEO Budúci rok sa možno uskutoční Svetový pohár: Ktorí Slováci majú šancu zahrať si v ňom?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články