Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V novom klube to bude mať ťažké, láka ho možnosť vrátiť sa do NHL

LEKSAND - Slovenský útočník Marek Hrívik bude v sezóne 2019/20 nastupovať za švédsky Leksands IF v SHL. Verí, že tento ročník mu môže znova otvoriť dvere do NHL.
MetaHeadline: Marek Hrivík Mats Zuccarello.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Mojou prioritou je, aby som po dlhšej prestávke opäť chytil zápasovú prax a odohral celú sezónu. Viem, že zo začiatku to nebudem mať ľahké, ale verím, že sa rýchlo dostanem do tempa. Švédska liga je veľmi kvalitná a veľa hráčov sa z nej dostalo do zámoria. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť," povedal 27-ročný útočník.

Prečítajte si aj

Slovan hlási veľkú posilu do ofenzívy, po ročnej pauze prichádza dlhoročný reprezentant

Rodák z Čadce sa pred sezónou 2018/2019 vrátil do Európy po 9-ročnom pôsobení v zámorských súťažiach. Upísal sa klubu Víťaz Podoľsk, no nádejne rozbehnutú sezónu mu pokazili zdravotné problémy. Pre ne odohral iba 25 zápasov, v ktorých získal 15 kanadských bodov za 8 gólov a 7 asistencií.

Hrívik počas kariéry odohral 24 stretnutí NHL. Šancu mu dali New York Rangers a Calgary Flames. Gól nestrelil, nazbieral iba tri asistencie. Väčšinu pôsobenia v zámorí strávil v AHL, kde nastupoval za Connecticut Whale, Hartford Wolf Pack a Stockton Heat.

Prečítajte si aj

Mladý slovenský obranca opúšťa Trenčín, zahrá si vo Fínsku pod vedením syna trénerskej legendy
Zdieľajte:
Zdroje informácií: cas.sk, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články