Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Obrovská pocta pre Zdena Cháru: Lepší od neho je len jediný muž!

BOSTON - Renomovaný zámorský novinár Chris Mancuso vo svojom podcaste The Get The Puck Out hovorí, že Zdeno Chára je druhým najlepším obrancom histórie Bostonu Bruins.
Zdroj: 31604
Zdieľajte:

Na prvom mieste je neohrozene Bobby Orr a aj keď by sa očakávalo, že druhý bude Ray Bourque, tak Mancuso má iný názor: "Áno, Bourque bude vždy jedným z najúspešnejších športovcov v tímovej histórii, avšak mužom, ktorý stojí za Bobbym Orrom v pozícii druhého najlepšieho obrancu v histórii klubu je Zdeno Chára," hovorí.

Prečítajte si aj

VIDEO Mladý obranca zaujal množstvo klubov NHL, boj o jeho služby vyhrala Carolina

Svoje tvrdenie aj odôvodnil: "Bez ohľadu na to, na ktorú stranu sa prikloníte, Zdeno Chára si prezval tím, ktorý sa, čiastočne aj pod dohľadom Bourqua, stal v NHL terčom posmechu. Organizácia bola v takom zlom stave, že keď Bourque, po 22 rokoch, konečne vyhral svoj prvý Stanleyho pohár s Coloradom, fanúšikovia Bostonu oslavovali v centre mesta slávnostným sprievodom. Venovaným Avalanche. Hlbšie dno v histórii organizácie byť nemôže," tvrdí Mancuso.

"Zdeno Chára vzhliada v histórii Bruins len k Orrovi, pretože tímové úspechy tromfnú individuálne ocenenia. Nie je možné kvantifikovať, čo Zdeno prinášal v každom zápase počas ostatnej dekády. Či to bolo eliminovanie najlepšieho hráča Sidneyho Crosbyho vo finále konferencie, alebo zhodenie rukavíc proti najtvrdším súperom. Big Z pozdvihol Bruins z priemernosti späť na výslnie NHL. Priniesol naspäť spomienky na minulosť s najlepšou dekádou v tímovej histórii od dní Sandersona a Orra," dodal Chris Mancuso.

Prečítajte si aj

VIDEO Dlhoročný brankár NHL a majster sveta sa nečakane presúva na univerzitu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články