Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dve hviezdy českého hokeja odchádzajú z Chomutova do tretej najvyššej súťaže

CHOMUTOV - Piráti z Chomutova sa po vypadnutí z extraligy oslabili o dve kľúčové postavy. Z mužstva odišli útočníci Ivan Huml a Radek Duda.
Zdroj: 31265
Zdieľajte:

Ivan Huml je skúsený 37-ročný útočník. Od roku 2001 do 2004 bol súčasťou Bostonu Bruins v NHL. Najvydarenejšie roky kariéry prežil vo Fínsku. S mužstvom Kärpät Oulu oslavoval dva tituly (2014, 2015). Dokonca pred piatimi rokmi to bol práve jeho klub, ktorý prišiel s myšlienkou založenia CHL. Po návrate zo Škandinávie hrával v Chomutove, kde nosil na drese "A". Po neúspechu v kádri neostal a presúva sa do tretej českej ligy. Zmluvu podpísal s HC Říšuty.

Prečítajte si aj

Detva hladko vybavila mladíkov zo SR 20 a ovládla domáci turnaj bez straty bodu!

Do rovnakej súťaže smeruje aj 40-ročný veterán Radek Duda, len do iného klubu. Jeho novým pôsobiskom sa stali Benátky nad Jizerou. Impulzívny útočník je dvojnásobným majstrom Česka (2003, 2008). V roku 2002 reprezentoval svoju krajinu na svetovom šampionáte. Duda sa škaredo preslávil 19. januára 2003, keď po pästnom súboji na ľade so slovenským obrancom Martinom Čakajíkom, si to namieril za ním do šatne, kde v útoku pokračoval. Trenčianskemu odchovancovi uštedril pár rán. Stalo sa to v zápase Slavia Praha - Liberec (9:0).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články