Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Komunikáciu s legionárom zvláda len rukami - nohami a ešte porozmýšľa, či podpichne bývalého kolegu

MICHALOVCE - Prípravný program hokejistov Michaloviec je pomerne nabitý. Utorkový súboj s Linzom opäť ukázal silu kolektívu. Z takmer už beznádejného výsledku 0:3 nakoniec vydolovali výhru 4:3 po nájazdoch.
Zdroj: 30768
Zdieľajte:

Dukla mala proti rakúskemu protivníkovi veľký problém s koncovkou. Všetci na prvý gól čakali do 52. minúty, keď Mochera prekonal Lukáš Hvila. "Hrali sme aktívny hokej a bojovali sme až do konca stretnutia. Možno sme poľavili prvých desať minút v druhej tretine, ale celkovo to bolo fajn," pustil sa do hodnotenia tretieho prípravného zápasu svojho tímu obranca Martin Bdžoch.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenský bronzový medailista z roku 2015 ukončil kariéru

Tretia tretina v niektorých oživila spomienku na minuloročné finále s Martinom. Vtedy sa konal neuveriteľný obrat v piatom meraní síl z 0:2 na 4:2. Zaspomínal si na to spišskonovoveský odchovanec? "Trochu áno. Tiež nám k úspechu pomohli výborní fanúšikovia. Veľmi si ich podporu ceníme. Našou úlohou bude robiť im radosť výkonmi." 22-ročný hokejista by mal prísť o pár týždňov do styku s hokejom na najvyššej úrovni. Naposledy chytal základné ostrohy tejto ligy v sezóne 2017/18, kedy mu ponúkol priestor Poprad. Samozrejme, veľa bude závisieť od toho, či si dokáže vybojovať trvalé miesto v zostave. "Uvedomujem si, že má čaká iný level. Každopádne, mám svoje ciele, za ktorými si idem. Nebude to nič ľahké, ale teším sa na takúto výzvu. Myslím si, že sú na tom rovnako aj moji spoluhráči. Ideme bojovať!" zavelil člen prvej obrannej formácie.

Prečítajte si aj

VIDEO Do Dubnice mieri bývalý miláčik Nitry i trojnásobný majster Slovenska

Práve jeho umiestnenie do prvého páru je dosť veľkým prekvapením, nakoľko sú v kádri oveľa skúsenejší hráči ako Kolba, Hopkovič, alebo Hančák, ktorý sa už zapojí do prípravy. Bdžochovým "parťákom" je legionár Konsta Mesikämmen. Je to iné mať po boku cudzinca? "V prvom rade moje poďakovanie patrí trénerom, že do mňa vkladajú dôveru. Som pripravený nesklamať ich. S Konstom som si začal rozumieť vo všetkých smeroch. Myslel som si, že budem mať problém s angličtinou, ale zatiaľ používam len ruky- nohy a vieme sa pochopiť," zasmial sa pri otázke o spolupráci s 24-ročným Fínom.

Prečítajte si aj

VIDEO Tipsport liga spoznala svoju podobu: Nový formát a bez baráže

Michalovce už vo štvrtok opäť vykročia na domáci ľad. Podvečer privítajú súpera z Debrecínu. K Maďarom sa presunul útočník Erik Piatak, ktorý sa ešte v marci tešil s "líškami" z historického postupu do Tipsport ligy. "Uvidíme, či mu niečo napíšem pred zápasom. Ešte nad tým popremýšľam (smiech). Chceme však kvalitnou hrou opäť potešiť publikum," doplnil pre hokejovysvet.sk Martin Bdžoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články