Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenskí hráči pôsobiaci v menej známych ligách

O slovenských hokejistoch v známych ligách sa píše toho veľa. Oveľa menej alebo vôbec sa však píše o hráčoch, ktorí robia Slovensku dobré meno v menej známych ligách. V tomto magazíne vám predstavíme práve takých, o ktorých ste vedeli málo alebo vôbec nič.
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

Talianská Serie A

V súčasnosti v tejto lige pôsobia dvaja slovenskí hráči. Daniel Brejčák, ktorý odohrá najbližšiu sezónu za SV Kaltern. Pre dvadsaťsedemročného odchovanca Popradu ide o prvú zahraničnú skúsenosť. Bude tak jedným z tria cudzincov, ktorí v tíme pôsobia. Ostatní hráči sú všetci Taliani.

Druhým slovenským legionárom je Stanislav Gron, ktorý má s touto súťažou už skúsenosti. Do klubu Hafro Cortina pricestoval v sezóne 2012/2013 a ihneď sa mu začalo dariť. V tom ročníku sa stal najlepším kanonierom základnej časti, keď v 39 dueloch strelil 34 gólov. Stal sa tak jedným z najúspešnejších Slovákov Serie A. Minulú sezónu v tabuľke produktivity skončil na štvrtom mieste. Spoluprácu s Cortinou opäť predĺžil a jej dres bude obliekať aj v nasledujúcej sezóne.

Na svoju prvú sezónu v Serie A sa chystá aj Dušan Sidor. Po dvoch sezónach, ktoré odohral v Poprade, bude skúšať šťastie v tíme Valpellice.

Francúzska hokejová liga

V siedmych tímoch najvyššej francúzskej súťaže pôsobí dokopy až dvanásť slovenských hokejistov. Traja z nich hrávajú za Štrasburg. Vladimír Hiadlovský nastúpi už na svoju trinástu sezónu vo Francúzsku. Jediný úspech v tejto súťaži zaznamenal však len v sezóne 2005/06, keď vyhral Francúzsky pohár s Dionom. Ďalší dvaja hráči, ktorí hrávajú za Štrasburg sú Ján Cibula a Ján Pardavý. Kým na Pardavého čaká len druhá sezóna vo Francúzsku, tak pre Cibulu to bude už piata sezóna. Ján Pardavý nazbieral v minulej sezóne v 26 zápasoch 45 bodov a Cibula v 24 zápasoch len 17 bodov.

Ďalší Slováci, ktorí hrávajú vo Francúzsku sú: Roman Sopko (Amiens) , Andrej Mrena (Angers) , Michal Dian a Jaroslav Prosvic (Brest) , Ján Plch a Peter Slovák (Epinal) , Matej Kristín a Radovan Trefný (Lyon) , Peter Holečko (Morzine-Avoriaz-Les Gets) . Najviac úspechov zaznamenal brankár Roman Sopko, dvakrát sa stal francúzskym majstrom a trikrát získal francúzsky pohár. Trikrát získal francúzsky pohár aj Andrej Mrena.

DEL

Ivan Čiernik je jediný Slovák, ktorý hráva v najvyššej nemeckej súťaži. Chystá sa už na svoju deviatu sezónu, v ktorej bude hrávať za Augsburger Panther. Ivanovi sa zatiaľ nepodarilo vyhrať nemecký titul, ale už trikrát sa zúčastnil zápasu hviezd.

EIHL

Až päť slovenských hokejistov hráva za Edinburgh Capitals. Brankár Tomáš Hiadlovský, obrancovia Marcel Petran a Lukáš Bohunický, ktorých dopĺňajú taktiež dvaja útočníci René Jarolín a Richard Hartmann. Pre dvojicu obrancov bude sezóna, ktorá sa v týchto dňoch začína, prvá na britských ostrovoch. Ďalším slovenským hráčom v EIHL je Martin Cingel, ktorý pred sezónou prestúpil z Edinburghu do Dundee Stars.

Kazašská hokejová liga

V tíme Arlan Kokshetau pôsobí až päť slovenských hráčov, a ani pre jedného nebude nasledujúca sezóna tou prvou v Kazachstane. Dvojnásobného slovenského majstra Dušana Devečku a Mareka Mašlonku čaká v Kazachstane druhá sezóna. Rastislava Gašpara, Martina Kriska a taktiež dvojnásobného slovenského majstra Daniela Hančáka čaká tretia sezóna. Najvydarenejšia bola pre nich tá minulá, v ktorej skončili druhí po základnej časti a prebojovali sa až do finále, v ktorom nestačili na Ertis Pavlodar.

V tíme Beibarys Atyrau sa predstavia ďalší dvaja Slováci - Róbert Krajči, ktorý do tohto tímu prišiel z Arystanu Temirtau a Alexander Valentín, ktorého čaká prvá sezóna v Kazachstane.

Prvá sezóna v Kazachstane čaká aj Tomáša Hričinu, ktorý bude hájiť farby klubu Arystan Temirtau a aj Erika Piataka, ktorý si zahrá za Gornyak Rudny.

Poľská hokejová liga

Za Uniu Oswiecim budú hrať štyria Slováci. Prvá sezóna v Poľsku to bude pre Dávida Bajaníka, ktorý prišiel zo Žiliny a pre Matúša Vizváryho, ten prišiel z druhej najvyššej fínskej súťaže. Druhá sezóna v poľskej lige, ale prvá za Uniu Oswiecim čaká Mareka Zukala, prvú sezónu odohral za GKS Katowice. Podstatne viac skúseností s týmto klubom má Peter Tabaček, čaká ho v ňom už šiesta sezóna. Jediný úspech zaznamenal v sezóne 2010/11, keď sa zúčastnil zápasu hviezd.

Taktiež Michala Imricha čaká prvá sezóna v poľskej súťaži, z Martina prišiel do tímu MMKS Podhale Nowy Targ. Martin Przygodzkiho čaká v Poľsku štvrtá sezóna, ktorú odohrá za Polonia Bytom a Miroslav Zaťko odohrá svoju deviatu sezónu za KH Sanok.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články