Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Florida vyradí prvé číslo v histórii klubu, viac ako táto legenda si to nezaslúžil nikto

SUNRISE - Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers si uctí svojho dlhoročného brankára Roberta Luonga.
Zdroj: 5707
Zdieľajte:

Štyridsaťročnému Kanaďanovi, ktorý v júni oficiálne ukončil bohatú profiligovú kariéru, v novej sezóne slávnostne vyvesí pod strop domovskej haly jeho dres s číslom 1. Ceremónia sa uskutoční 7. marca 2020 pred domácim zápasom s Montrealom Canadiens. Meno súpera má svoju symboliku, práve v Montreale sa totiž Luongo narodil. Jeho jednotku si tak v organizácii "panterov" už nikto iný neoblečie.

Prečítajte si aj

Žiar získal ďalšie štyri mená, prichádza aj najproduktívnejší hráč ligy

Luongo sa stane prvým hráčom Floridy, ktorému klub zo Sunrise vyradí dres z evidencie. Panthers už dávnejšie vyradili 93-ku na počesť Billa Torreya, ktorý bol prvý prezident klubu. Číslo pripomína historicky prvý súťažný zápas "panterov" v NHL v roku 1993.

Luongo odchytal v profilige dlhých 19 sezón. Pred pôsobením na Floride hral aj za NY Islanders a Vancouver, ktorý v roku 2011 priviedol až do finále Stanleyho pohára. S 489 víťazstvami mu patrí v historickej tabuľke NHL tretie miesto za Martinom Brodeurom a Patrickom Royom. "Roberto je hokejová ikona a základný kameň histórie Panthers," vyjadril sa na adresu Luonga majiteľ klubu Vincent Viola, ktorého citovala agentúra AP.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články