Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nitra vs Poprad: Ktorý klub prepíše históriu Tipsport ligy?

NITRA/POPRAD - V kádroch Nitry a Popradu sa počas prípravy objavili dve mladé uchá.
Zdroj: 31501
Zdieľajte:

Poprad vo štvrtkovom prípravnom zápase dal priestor len 15-ročnému útočníkovi Filipovi Mešárovi. Ten sa pre náš web nechal počuť, že už mu boli adresované úvodné pochvaly za výkon proti Krakovu a ak to pôjde takto ďalej, bude robiť všetko pre to, aby nachytal cenné skúsenosti.

Prečítajte si aj

HK Levice predstavili nového trénera

Podobný prípad sa rysuje v Nitre. Tam dostalo vedenie klubu echo na rovnako starý obranný talent, ktorý našli v Liptovskom Mikuláši. Šimon Nemec v týchto dňoch reprezentoval slovenskú reprezentáciu do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cup. „Sledovali sme ho už dávnejšie. Presnejšie ma na neho upozornil náš súčasný tréner juniorov Peter Galan. Stačilo nám vidieť pár jeho zápasov a bolo nám jasné, že ide o mimoriadne talentovaného ofenzívneho obrancu, praváka. Zaujala nás jeho šikovnosť, všestrannosť a kreativita,” povedal o Nemcovi na klubovom webe manažér HK Nitra Tomáš Chrenko a ešte dodal: "I keď bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v projekte 'osemnástky', určite mu doprajeme aj prvé štarty medzi seniormi.”

Prečítajte si aj

VIDEO Košice posilnil niekdajší kanonier Zvolena, dvojica mladíkov skončila

V roku 2015 štartoval medzi seniormi vo veku 15 rokov, 10 mesiacov a 11 dní. Nový ročník Tipsport ligy začne 13. septembra a Nemec bude mať vtedy takmer na deň presne 15 rokov a 7 mesiacov. „V Nitre mi povedali, že taká šanca tu je a po skúsenosti z tohto turnaja by som si určite trúfol aj na Tipsport ligu. Ale odchádzam do projektu 'osemnástky', takže či príde aj táto možnosť, to sa nechám prekvapiť,” dodal pre nitriansku stránku Šimon Nemec.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/hockeynitra.com

Diskusia

Podobné články