Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hokejista, na ktorého sa nevzťahuje kvóta cudzincov: Slovenská liga je niekde inde

NITRA - Prešli takmer dva roky a prichádza späť do Tipsport ligy. Útočník Karol Csányi po roku v Budapešti sa dohodol na zmluve s HK Nitra.
Zdroj: 32092
Zdieľajte:

„Nemal som vôbec nad čím premýšľať. Boli sme s Tomášom Chrenkom v kontakte od konca apríla. Komunikovali sme priebežne, až prišla ponuka na zmluvu,“ uviedol pre oficiálnu stránku tímu po piatkovom tréningu Csányi.

Prečítajte si aj

VIDEO Dve kvalitné posily smerujú do Detvy!

Komárňanský rodák sa objavil pod Zoborom v predminulom ročníku. Fanúšikovia vôbec nevedeli, kam ho majú zaradiť, keďže prišiel s vizitkou neznámeho hokejistu. Po sezóne si jeho lepšie pamätali už lepšie, nakoľko bol akýmsi prekvapením danej sezóny. „Predtým som na Slovensku nehrával, teda ak nepočítam žiacke zápasy do siedmej triedy a extraligu som sledoval len po očku. Súťaž ma predvlani milo prekvapila, bola rýchla s viacerými technickým hráčmi a teraz je v takej fáze, že každým rokom jej kvalita stúpa,“ myslí si 28-ročný útočník.

Prečítajte si aj

VIDEO Michalovce napodobnili Banskú Bystricu

Po odchode z Nitry nasledoval angažmán v maďarskej lige. Jeho pôsobiskom bol klub UTE Budapešť. Csányi dobre vedel, že pôjde do slabšej ligy a podarilo sa mu nazbierať tridsaťdva kanadských bodov. „Určite to bol skok nižšie, mal som iné úlohy v tíme, odohral som toho veľa, ale teším sa návratu do Nitry. Predsa len slovenská liga je niekde inde. Navyše si myslím, že mám potenciál sa ešte zlepšiť, keďže 28 rokov nie je tak veľa,“ hovorí pre web Nitranov.

Prečítajte si aj

VIDEO Vystuží útok Nitry dvojnásobný držiteľ Stanley Cupu?

Hoci ešte hráči netušia, s akými číslami vstúpia do 27. sezóny najvyššej súťaže, Karol Csányi počas tréningov korčuľuje na prilbe s číslom 81. „Vždy som mal v čísle na drese nejakú osmičku. Predtým to bola 18-tka, ale tá je v Nitre obsadená, takže si len otočím čísla. Číslo 93 spred dvoch rokov mi bolo priradené, keď sa uvoľnil dres a nechcel som už vymýšľať,“ doplnil vzrastom nižší hráč, ktorý má slovenské aj maďarské občianstvo a u neho neplatí cudzinecká kvóta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeynitra.com

Diskusia

Podobné články