Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

So Slovanom trénoval aj mladý navrátilec zo zámoria či obranca zo Žiliny

BRATISLAVA - Okrem pätnástich hráčov, ktorí podľa GM klubu Juraja Bakoša majú v Slovane Bratislava zmluvu na sezónu 2019/20, sa v pondelok na ľade predstavili taktiež mladíci a trojica hokejistov, ktorá síce do Slovana prišla, no ešte nemá zmluvu.
Zdroj: 32103
Zdieľajte:

19-ročný Bratislavčan Matej Tóth odohral minulý ročník za juniorku HK Nitra. Dve sezóny predtým bol súčasťou mládežníckeho tímu v Mladej Boleslavi. Nastupoval i za dorastenecké výbery Senice či Ružinova.

Prečítajte si aj

VIDEO Odchovanec Slovana by mal vymeniť Taliansko za poľský Osvienčim

Po šiestich rokoch v zahraničí sa na Slovensko vracia Marek Valach. 21-ročný Ilavčan posledné dve sezóny strávil v zámorskom Cedar Rapids RoughRiders hrajúcom USHL. Tri roky vyrastal v akadémii Salzburgu, jednu sezónu bol súčasťou salzburského B-tímu v AlpsHL. V dorasteneckom veku si zahral aj za Púchov a Dubnicu.

Najznámejším menom z trojice je 25-ročný obranca Marek Hudec. Rodák z Trenčína opustil Duklu ako 16-ročný a zamieril na sever Európy. Juniorskú ligu hrával za švédsky Borlänge HF, pár štartov nazbieral medzi seniormi v Smedjebacken HC. Nasledoval presun do Fínska.

Prečítajte si aj

Jedna sezóna a päť rôznych tímov v piatich odlišných ligách

Hrával v tretej lige za Raahe-Kiekko, JHT a S-Kiekko, potom dva roky Mestis za LeKi, KeuPa HT a Peliitat. Na Slovensko sa vrátil pred štartom sezóny 2018/19. Za Duklu Trenčín stihol trinásť duelov Tipsport ligy, potom sa presunul do MsHK Žilina, kde sezónu dohral, no vypadnutie "vlkov" v baráži neodvrátil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články