Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kto sú dvaja Lotyši na skúške v Liptovskom Mikuláši?

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Vedenie MHK 32 Liptovský Mikuláš skladá na novú sezónu veľmi zaujímavý tím. Spolieha sa pritom hlavne na hráčov z Liptova, ale tých je potrebné doplniť.
Zdroj: 29254
Zdieľajte:

Na skúšku tak prišli dvaja 25-roční lotyšskí útočníci Karlis Ozolins a Martins Lavrovs. Druhý menovaný je v našich končinách známejší, pretože časť sezóny 2016/17 odohral za MHC Nové Zámky, kde v štrnástich stretnutiach strelil dva góly a na jeden presný zásah asistoval.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalá hviezda Zvolena ostala bez klubu

Rodák z Tukumsu strávil minulú sezónu vo francúzskom Lyone, nazbieral 18 bodov. Legionárčil aj vo fínskom tíme Karhu HT, kde bol súčasťou juniorského tímu a potom si zahral tamojšiu štvrtú ligu. Niekoľko štartov nazbieral za Floridu Eels v zámorskej USPHL Elite lige.

Lavrovs si ale ešte ako dorastenec zahral prakticky po celom svete. Najskôr za Los Angeles Kings Juniors, vo Švédsku potom pôsobil v AIK, Arlande, Wings HC, IFK Arboga a nastupoval i za dorastenecký výber fínskeho Ässätu Pori, takže má za sebou pestrú minulosť. Dvakrát si obliekol seniorský národný dres, raz štartoval na MS do 18 rokov. S Liepajou a HK Kurbads vyhral doma dva tituly.

Prečítajte si aj

Víťaz Stanley Cupu a dlhoročný hráč NHL sa vydáva do švajčiarskej Ženevy

Karlis Ozolins takým veľkým cestovateľom ako jeho kolega nie je. Mimo Lotyšska zatiaľ pôsobil len v jednej sezóne, kedy hral štvrtú švédsku ligu za Sollefteå HK. Inak tento odchovanec Metalurgsu Liepaja nastupoval doma. V poslednom ročníku vyhral s HK MOGO majstrovský titul, predtým získal ešte dva. Lotyšsko reprezentoval na MS U18 aj MSJ, v seniorskom tíme stihol desať stretnutí (5+5).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články