Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Stane sa zvučným menom v zámorí?

TAMPA BAY - Slovenský obranca klubu NHL Tampa Bay Lightning Erik Černák sa tento týždeň dozvedel nepríjemnú správu o jeho podpálenom Mercedese.
Zdroj: 30072
Zdieľajte:

V súvislosti s 22-ročným odchovancom Košíc sa však vynárajú aj oveľa príjemnejšie starosti. Vysoký obranca išiel výkonnostne veľmi vysoko. Potvrdzoval to už v priebehu minulej sezóny. V play-off, kde Tampa Bay šokujúco vypadla už po štyroch zápasoch s Columbusom, sa Erik Černák zapísal do štatistík tromi asistenciami, čo je na začínajúceho mladíka v zámorí fantastická bilancia.

Prečítajte si aj

VIDEO Levice už naháňajú puk: Nečaká nás nič špeciálne, hlásia

Skvelú formu si preniesol aj do národného tímu na MS 2019. „Černák sa rýchlo rozvinul v organizácii Lightning do jedného z ich najlepších mladých obrancov a od dosiahnutia NHL sa nepozeral späť,“ tvrdí Steve Marowski.

Bronzový medailista z reprezentačnou dvadsiatkou z roku 2015 chytil svoju šancu poriadne za pačesy. Sprvoti nastupoval ako šiesty obranca, ale ihneď sa prepracoval do prvej štvorky. V tomto môže pokračovať v novej sezóne. „Černák je obklopený niektorými z najlepších ofenzívnych obrancov v lige a tiež aj jedným z najlepších defenzívnych hráčov na modrej čiare, McDonaghom. Učenie sa od všetkých týchto hráčov, vrátane iných skúsených obrancov v tíme, pomôže Černákovi stať sa dobre známym menom,“ pridal Marowski.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články