Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Detroit podpísal zmluvu s najväčším prekvapením draftu 2019

DETROIT - Trojročný nováčikovský kontrakt s Detroitom Red Wings na 925 tisíc eur ročne podpísal nemecký obranca Moritz Seider, ktorý by mal novú sezónu odohrať za Adler Mannheim.
Zdroj: 32004
Zdieľajte:

18-ročný bek je prvý nemecký obranca draftovaný v prvom kole, "červené krídla" si ho ako najväčšie prekvapenie prvého kola vybrali v celkovo šiestou voľbou. Lepšie na tom bol celkovo len Leon Draisaitl (2. ťah): "Je veľmi dobrý prospekt. Patrí do skupiny hráčov, ktorí budú našou budúcnosťou. Je veľký obranca, skvele korčuľuje a má fantastický hokejový zmysel," hovorí GM Detroitu Steve Yzerman.

Prečítajte si aj

Miškolc získal z Fínska spoluhráča Kaapa Kakka

Za Adler Mannheim debutoval v DEL-ke počas ročníka 2017/18, kedy si zahral aj na MS U18 a MSJ (nižšie kategórie). V tejto sezóne už získal pevné miesto v zostave a dokonca sa tešil zo zisku majstrovského titulu. Navyše, na MSJ bol kapitánom svojho tímu, ktorý postúpil späť do A-kategórie. Aby toho nebolo málo, tak v piatich zápasoch nechýbal ani na seniorských MS na Slovensku. Seider je najväčším nemeckým talentom posledných rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články