Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 nových obrancov v Tipsport lige

BRATISLAVA - Vybrali sme päť nových obrancov v Tipsport lige, ktorí budú v sezóne 2019/20 patriť medzi to najlepšie, čo naša súťaž ponúka.
Zdroj: 31950
Zdieľajte:

Adam Žiak (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

19-ročný rodák zo Spišskej Novej Vsi odohral posledné dve sezóny vo fínskom TUTO Hockey, kde bol súčasťou juniorského tímu, ale na seniorskej úrovni stihol trinásť stretnutí (0+1) v druhej najvyššej súťaži Mestis. Na prelome rokov 2018 a 2019 reprezentoval Slovensko na MSJ. Odchovanec popradského hokeja bude pod Urpínom pôsobiť kvôli práci športového manažéra "baranov" Júliusa Kovala, ktorý je zároveň Žiakovým agentom.

Prečítajte si aj

VIDEO Omsk získal práva na mladého obrancu, z NHL sa môže vrátiť do Európy

Willie Corrin (HKM Zvolen)

27-ročný Američan v sezóne 2018/19 prvýkrát zamieril zo zámoria do Európy a veľmi sa mu darilo. Za druholigový nemecký Bietigheim Steelers nazbieral počas základnej časti 49 bodov (8+41), pričom odohral 51 stretnutí. Corrin má do zvolenského tímu priniesť ofenzívnu kvalitu zo zadných radov. Pomôžu mu určite skúsenosti z NCAA, ECHL aj AHL.

Dylan Olsen (HK Nitra)

Na papieri obrovská posila, ešte to ostáva preniesť na ľad, aby fanúšikovia Nitry neostali len pri očakávaniach. Olsen si počas kariéry zahral 125 zápasov v NHL za Floridu Panthers a hlavne slávne Chicago Blackhawks. Dlho nastupoval aj v AHL, Kanadu reprezentoval na MSJ. Sezónu 2018/19 absolvoval v anglickom Nottinghame Panthers.

Prečítajte si aj

Laco to nevidí s návratom na ľad ružovo, celú sezónu nezvládne

Aleksandar Magovac (HK Poprad)

Slovinský bek vyhral s francúzskym Grenoble tamojšiu Ligue Magnus. Skúseností má z národného tímu, na MS A-kategórie však nehral. Väčšinu kariéry strávil v slovinskej lige, ktorú vyhral trikrát. Taktiež nastupoval v AlpsHL a EBEL-ke. V Poprade sa dohodol na ročnom kontrakte.

Patrick McNally (MAC Budapešť)

Druhý produktívny Američan prichádzajúci z DEL 2. MAC Budapešť potreboval tiež ofenzívneho zadáka a McNally vyzerá ako ideálne riešenie. Predošlý ročník bol oporou nemeckého Crimmitschau ETC, v nižšej súťaži nazbieral až 48 kanadských bodov (12+36) počas 52 duelov. V Európe si chvíľu zahral i za švédsky Leksands IF v SHL, inak nastupoval hlavne v zámorí, kde ho v roku 2010 draftoval do NHL Vancouver Canucks. Nanajvýš zvládol AHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články