Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO KHL po konci Slovana zmenila rozpis i zloženie divízii, ligu uvidí aj Davos

MOSKVA - Vedenie nadnárodnej KHL už zverejnilo kompletný rozpis pre budúci ročník 2019/20. Po odchode Slovana Bratislava ju bude hrať 24 mužstiev.
Zdroj: 29552
Zdieľajte:

Bratislavský Slovan sa dlho snažil zachrániť svoje pôsobenie v KHL. Nepodarilo sa to. "Belasí" v posledný májový deň ohlásili návrat do slovenskej Tipsport ligy. Viceprezident ligy Georgij Kobyljanskij potvrdil, že jediný slovenský zástupca v súťaži nedodal potrebné dokumenty a nebude ďalej pokračovať. Pod vplyvom týchto udalostí muselo vedenie zmeniť rozpis.

Prečítajte si aj

VIDEO Zdeno Chára neverí tomu, že bude najstarší hráč NHL, Jágr si ho hneď podal

Jedna zmena sa bude týkať aj čínskeho účastníka z Kunlunu. Ten z dôvodu obmedzenia letov do Pekingu, odohrá šesť stretnutí na štadióne v Šanghaji. Základná časť novej sezóny 2019/20 ponúkne dohromady 744 zápasov. Odštartuje úvodným súbojom 1. septembra medzi CSKA Moskva a Omsk a skončí sa 27. februára 2020. Vyraďovacia fáza sa začne 1. marca.

Zmeny sa dotkli aj zloženia divízii. Novgorod opúšťa Východnú konferenciu a bude pôsobiť v Tarasovej divízii. Na jeho miesto zasa putuje Novosibirsk. Do Západnej konferencie by sa presunul Avangard Omsk, ktorý má problémy so svojim štadiónom a naďalej bude hrávať na predmestí Moskvy. Klub si však pôsobenie vo Východnej konferencii uhájil.

Meno nového držiteľa Gagarinovho pohára bude známe najneskôr 30. apríla 2020. Každý tím KHL zohrá v základnej časti 62 zápasov - 46 systémom doma vonku, ďalších 10 sa súpermi zo svojej divízie a 6 potom proti tímom zo susedných divízií v rámci konferencií.

Prečítajte si aj

Zomrel bývalý funkcionár a akcionár Zvolena

Deň pred Štedrým večerom sa stretnutie Kazaň - Ufa odohrá vo švajčiarskom Davose. Novým dejiskom budú aj Almaty, kde bude svoje domáce zápasy hrávať Barys Nur-Sultan - predtým to bola Astana.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články