Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najtalentovanejší Maďar či trojica zámorských posíl: Takto vyzerá nový tím Samuela Bučeka

KOUVOLA - Ako vyzerá zloženie fínskeho mužstva KooKoo, kde bude v novej sezóne pôsobiť slovenský útočník Samuel Buček?
Zdroj: 31532
Zdieľajte:

Zatiaľ poslednou posilou sa stal 24-ročný kanadský útočník Kyle Platzer. Rodák z ontarijského Waterloo bude tretím zámorským hráčom v mužstve. Zo švédskeho Rögle už skôr dorazil americký krídelník Trevor Mingoia, jeho defenzívny krajan Matt Caito strávil posledný ročník v rakúskom Grazi. Ani jeden z nich v zámorí nedosiahol na NHL, všetci si zahrali nanajvýš v NHL.

KooKoo má medzi legionármi aj dvojicu nórskych reprezentantov. Tvoria ju brankár Henrik Haukeland a obranca Alexander Bonsaksen. Erik Karlsson je švédsky útočník so striebrom z MS U18 aj MSJ a 22-ročný Maďar Vilmos Galló má aktuálne status najtalentovanejšieho hokejistu od našich južných susedov. Od malička vyrastal vo Švédsku. Za Linköping a Timru odohral tri kompletné sezóny v SHL.

Z domácich hráčov vyniká skúsenosťami 36-ročný útočník Juha-Pekka Haataja. Na konte má tri fínske tituly, zahral si KHL aj SHL. Lídrom defenzívy bude 28-ročný Oskari Manninen, veľkým talentom je 18-ročný bek Peetro Seppälä. Výbornú sezónu má za sebou 29-ročný útočník Anrei Hakulinen, na niekoľko zápasov sa dostal aj do národného tímu. Na MS už nie.

19-ročný Joonas Oden sa narodil v USA, vyrastá však vo Fínsku. O dvanásť rokov starší Kim Strömberg si počas kariéry zahral v sezóne 2011/12 celkovo 16 stretnutí aj na Slovensku za HK Poprad. Raz vyhral nadnárodnú EBEL ligu. Slovák Samuel Buček má s KooKoo platný kontrakt do konca sezóny 2020/21. Trénerom je 38-ročný Jussi Ahokas, naposledy viedol fínsky národný tím do 20 rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články