Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Súper Banskej Bystrice v CHL získal dvoch brankárov, dorazil aj český reprezentant

AMBRI - Z dôvodu zranenia brankárskej jednotky Benjamina Conza musel švajčiarsky tím HC Ambrì-Piotta tento problém vyriešiť.
Zdroj: 31992
Zdieľajte:

Do švajčiarskej NLA prichádzajú rovno dvaja brankári. Obaja podpísal zmluvy do konca novembra, ktoré však v prípade dobrých výkonov môžu byť predĺžené. Jednotkou by mal byť Čech Dominik Hrachovina. 24-ročný gólman bol minulú sezónu súčasťou Barysu Astana.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanadský kapitán je len štvrtým z draftu 2019, predbehol Hughesa aj Kakka

S účastníkom KHL pôvodne podpísal kontrakt do konca sezóny 2019/20, avšak ten nebol naplnený. Rodák z Brna v uplynulom ročníku odchytal 26 stretnutí, raz štartoval aj za Nomad Astana na hosťovaní v kazašskej lige.

Do nadnárodnej súťaže pritom Hrachovina prišiel ako veľká hviezda, pretože rok predtým bol jednotkou Tappary Tampere pri jej ceste až do finále. V Liige získal s rovnakým tímom počas sezón 2015/16 a 2016/17 aj dva tituly, vtedy plnil rolu dvojky.

Hrachovina pôsobil vo Fínsku od roku 2010. Okrem Tappary hrával v juniorských i seniorských kategóriách taktiež za TUTO Hockey, LeKi, Pyry či HPK. Česko reprezentoval po jednom raze na MS U18, MSJ a seniorských MS.

Prečítajte si aj

Lantoši sa stal súčasťou Bruins: Dostane sa až do NHL?

Druhým brankárom v Ambri je rovnako 24-ročný, ale Švéd, Viktor Östlund. Uplynulý ročník bol súčasťou konkurečného SCL Tigers, ale hosťoval v druholigovom SC Langenthal. Súčasťou tímu ostáva asistent hlavného trénera René Matte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články