Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Prečo musel Rybár odísť z Detroitu? Nepočítal s ním najdôležitejší človek

DETROIT - Slovenský brankár Patrik Rybár po roku skončil v organizácii Detroitu Red Wings a zamieril do Európy. Na zmluve sa dohodol s fínskym vicemajstrom, ktorým je Kärpät Oulu.
Zdroj: 31738
Zdieľajte:

O tom, že v michiganskom tíme pokračovať nebude rozhodol najvyšší a síce tréner Jeff Blashill: "Ľudia z manažmentu ma chceli, ale hlavný tréner Jeff Blashill trval na tom, že chce brankára so skúsenosťami z NHL. Trvalo to dosť dlho, dospeli sme do štádia, v ktorom to vyzeralo, že so mnou ani nepodpíšu zmluvu. Napokon mi ponúkli kvalifikačný kontrakt, nechceli ma pustiť v rámci NHL inde. Tak sme sa viac začali pozerať po Európe a našťastie prišla ponuka od Kärpätu," povedal Rybár v rozhovor pre denník Šport.

Prečítajte si aj

VIDEO Švédska hviezda Chicaga opúšťa NHL, zamierila do Švajčiarska

25-ročný gólman nevylúčil, že v budúcnosti sa do organizácie "červených krídel" vráti, ale teraz sa sústredí na novú fínsku výzvu. V ročníku 2018/19 chytal rodák zo Skalice len za farmársky Grand Rapids Griffins v AHL, kde nastúpil na 37 duelov. Ani raz nedostal šancu v play-off. Preferovanejší bol skúsený Fín Hari Säteri. Ten bude mimochodom pôsobiť v KHL. Detroit získal spomedzi voľných hráčov Calvina Pickarda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články