Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad: Prestupy v rámci Tipsport ligy

BRATISLAVA - Kluby zbroja na novú sezónu a mnohé získali hráčov aj v rámci Tipsport ligy. Aktívnym klubom v tomto smere bol hlavne HC Košice.
Zdroj: 30976
Zdieľajte:

Na východ Slovenska putovalo veľké množstvo hokejistov, ktorí mali skvelú minulú sezónu. Životný ročník zažil v Nových Zámkoch brankár Andrej Košarišťan, a tak bude jednotkou "oceliarov". Ofenzívu bude ťahať druhý najproduktívnejší hráč sezóny 2018/19 Michal Chovan. Zo Zvolena s ním prichádza i český bek David Růžička.

Prečítajte si aj

VIDEO Rybár a Krištof majú v Kärpäte nového spoluhráča, majster sveta zo Slovenska prišiel priamo z NHL

Veľký nákupný zoznam poslali Košičania do Nitry, odkiaľ doviedli trojica útočníkov. Dalibor Bortňák už na východe Slovenska hrával, takže nové prostredie to pre neho nebude. Navyše, jeho spoluhráčom bude aj naďalej Branislav Rapáč. Formu zo základnej časti chce preniesť Juraj Majdan, ten za 33 odohraných stretnutí nazbieral 34 bodov. Partiu dopĺňa Martin Belluš naposledy hrajúci za Poprad.

Košice síce veľa hráčov od konkurencie získali, niekoľko v súťaži ostáva. Ján Sýkora sa vrátil domov do Detvy, nasledoval ho Tomáš Klíma. Nováčik z Michaloviec počíta s triom Tomáš Hričina, Peter Boltun a Peter Galamboš. Na Slovensku by mohli pokojne ostať aj Gabriel Spilar, Patrik Lušňák alebo Eduard Šedivý. Nik z nich ešte nemá nový tím.

Prečítajte si aj

VIDEO Majster stále nemá pod zmluvou niekoľko opôr: Kto napokon ostane?

Majster z Banskej Bystrice riešil posily aj odchody v súvislosti s inými ligami. Do mužstva pribudol jedine navrátilec Mário Róth z Michaloviec, ktoré sú nováčikom. Rovnako tak pri príchodoch zasahoval do mužstiev priamych súperov aj vicemajster z Nitry. Pribudol iba Eduard Šimun naposledy hrajúci za MHC Nové Zámky.

Do Popradu prišiel zo zostupujúcej Žiliny obranca Lukáš Matejka, v Nových Zámkoch pôsobil navrátilec Andreas Štrauch. Americký obranca Alex Barron posilnil nováčika z Michaloviec. HKM Zvolen lovil v našej súťaži tiež pomenej. Brankár Juraj Hollý dorazil z Trenčína, obranca Ben Betker bol súčasťou Detvy. Do Nových Zámkov ale odišiel Martin Andrisík, Peter Šišovský si vybral Duklu Trenčína a Davis Vandane zas DVTK Jegesmedvék Miškolc.

Prečítajte si aj

VIDEO Washington pokračuje vo svojej aktivite pri podpisovaní hráčov, zaviazal si aj draftovú jednotku

Tento tím nahradil Ádáma Vaya brankárom Miklósom Rajnom z MAC Budapešť, odkiaľ prišiel i Jesse Dudás. Do klubu z hlavného mesta Maďarska neprišla zatiaľ žiadna posila z Tipsport ligy. Niekoľko ich ale má Detva. Okrem spomínaných Sýkoru s Klímom aj Janisa Andersonsa (Nové Zámky), Mareka Šimka a Filipa Čenku (obaja Liptovský Mikuláš). Do Trenčína odišiel kapitán Jozef Sládok.

MHK 32 Liptovský Mikuláš predstavil zatiaľ málo hráčov, takže od konkurencie prišiel len Radoslav Macík. Dá sa však očakávať, že niekoľko takýchto mien ešte uvidíme.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články