Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 10 najväčších prestupov po otvorení trhu s voľnými hráčmi

NEW YORK - Trh s voľnými hráčmi v NHL priniesol hneď po otvorení poriadne prestupové bomby. Tu je desať najväčších.
Zdroj: 26634
Zdieľajte:

Artemi Panarin (Columbus Blue Jackets - New York Rangers)

Očakávalo sa, že ruský útočník zamieri na Floridu, ale v hre boli aj Rangers a práve tí ho presvedčili. Columbus sa ešte pokúsil o takmer stomiliónovú zmluvu na 8 rokov, ale nakoniec sa už bývalý hráč Columbusu presťahoval na Manhattan, kde dostane za sedem rokov dokopy 81,5 milióna.

Matt Duchene (Columbus Blue Jackets - Nashville Predators)

Najžiadanejší center naplnil predpoklady, podpísal s predátormi. Ročne zarobí v priemere osem miliónov dolárov a zmluva mu platí až sedem sezón. Do Columbusu prišiel počas ročníka výmenou z Ottawy Senators. Veľký záujem o Kanaďana mal aj Montreal Canadiens.

Sergej Bobrovsky (Columbus Blue Jackets - Florida Panthers)

Aj tretí hráč opúšťa "modrokabátnikov". Ruský gólman je dlhodobo považovaný za jedného z najlepších na svojom poste, tomu zodpovedá aj nový kontrakt. Na juhu USA si zarobí desať miliónov ročne, čiže pri sedemsezónnej zmluve to je rovných 70 mega.

Joe Pavelski (San José Sharks - Dallas Stars)

Kapitán kalifornského tímu je stelesnením posledných rokov Sharks, ale ako sám priznal, pri novej zmluve a jeho prvom presune v kariére, zavážili aj peniaze. Dallas dal "Kapitánovi Amerika" sedem miliónov ročne pri trojročnej zmluve. Stars získali taktiež Andreja Sekeru alebo Coreyho Perryho.

Mats Zuccarello (Dallas Stars - Minnesota Wild)

Nórska hviezda chcela veľkú zmluvu, pretože to dosť možno bude jeho posledný väčší kontrakt v NHL, a tak ju aj dostala. Zuccarello podpísal v Minnesote päťročný kontrakt za celkovo 30 miliónov dolárov. Ku Wild sa pripojil napríklad aj Ryan Hartman.

Tyler Myers (Winnipeg Jets - Vancouver Canucks)

Najžiadanejší obranca na trhu s voľnými hráčmi precestoval Kanadu, aby sa pripojil k novému tímu. Dlhodobejšie sa očakávalo, že si vyberie práve "kosatky", ktoré mu ponúkli päť miliónov ročne a to je ponuka, ktorá sa neodmieta. Výraznou posilou Vancouveru bude aj Jordie Benn.

Wayne Simmonds (Nashville Predators - New Jersey Devils)

Posledné dni a týždne prinášajú pre fanúšikov Devils samé radostné správy. Najskôr Jack Hughes v prvom kole draftu, potom obranca P.K. Subban a teraz aj rodený líder a veľký bojovník Simmonds. New Jersey bude veľmi silné. Kanaďan si príde na päť miliónov, zmluva znie na jeden rok.

Anton Stralman (Tampa Bay Lightning - Florida Panthers)

32-ročný švédsky obranca má pred sebou asi posledný hodnotnejší kontrakt. Tri roky mu zaručia 16,5 milióna dolárov. Stralman sa presťahoval z neďalekej Tampy Bay za novou výzvou pri floridskom projekte, ktorý vedie skúsený kouč Joel Queneville. Rovnako tak zaujali aj príchody Bobrovskeho a Acciariho.

Robin Lehner (New York Islanders - Chicago Blackhawks)

Veľa sa popísalo o jeho problémoch s depresiami a alkoholom, no v minulej sezóne zažiaril. Lehner bol s Greissom najlepším brankárskym duom NHL. Nakoniec si Švéd vybral novú cestu. Prijal päťmiliónovú ponuku od Chicaga, ktoré tiež vyzerá dobre. Rodák z Göteborgu môže byť s Crawfordom úderná gólmanská dvojka. "Čierni jastraby" nedávno získali aj také kvalitné mená ako Olli Määtää, Andrew Shaw alebo Calvin de Haan.

Semyon Varlamov (Colorado Avalanche - New York Islanders)

Ruský brankár bude na Long Islande náhradou práve za Lehnera. Varlamov plnil pozíciu jednotky Colorada od roku 2011, teraz prišiel čas na zmenu. Jeho plat sa bude pohybovať na cifre piatich miliónov dolárov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články