Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad: Ako na trhu s voľnými hráčmi dopadli slovenskí hokejisti?

NEW YORK - Otvorenie trhu s voľnými hráčmi prinieslo poriadne veľa prestupov. To sa týkalo aj slovenských hráčov, ktorí boli tiež v permanencii.
Zdroj: 30242
Zdieľajte:

Andrej Sekera bol prakticky prvým hráčom, ktorého po otvorení trh niekto podpísal. Po tom, ako rodáka z Prievidze vykúpil zo zmluvy Edmonton Oilers, tak mu ročný kontrakt v hodnote 1,5 milióna dolárov ponúkol Dallas Stars. Pridal k tomu možnosť polomiliónového bonusu. V Texase budú pôsobiť aj Joe Pavelski či Corey Perry, takže rozhodne to bude mužstvo, ktoré znova chce ísť veľmi ďaleko.

Richard Pánik bol spájaný s mnohými klubmi NHL, nakoniec zvíťazil Washington Capitals, ktorý sa stal najväčším favoritom niekoľko dní pred 1. júlom. Martinčan si príde na zhruba rovnaký kontrakt, aký mal doteraz, pretože za štyri roky zarobí 11 miliónov dolárov, čo je priemer 2,75 za jednu sezónu.

Tomáš Jurčo môže byť taktiež nadmieru spokojný, nakoľko po roku v AHL, ktorú síce vyhral, sa vracia do najlepšej ligy sveta. Jednocestný kontrakt uzavrel s Edmontonom Oilers. Vynesie mu 750 tisíc dolárov. Šikovný Košičan sa však nemôže uspokojiť, pretože na jeho miesto sa tlačia aj ďalšie posily ako Markus Granlund, Gäetan Haas či Joakim Nygård. Zmluvy zas predĺžili Jujhar Khaira a Alex Chiasson.

Patrik Rybár sa po roku v zámorí vydáva späť do Európy. Ročník 2018/19 odchytal za Grand Rapids Griffins v AHL, ten nový strávi vo fínskej Liige. S vicemajstrovským Kärpätom Oulu uzavrel ročný kontrakt. Bude teda spoluhráčom Michala Krištofa. Spoločne s ním je na súpiske spomedzi brankárov už iba 19-ročný Justus Annunen.

Otázna ostáva budúcnosť dvojice Marko Daňo a Peter Cehlárik. Prvý menovaný nedostal kvalifikačnú zmluvu od Winnipegu Jets a je neobmedzeným voľným hráčom. Nedávno sa hovorilo o záujme New Yorku Rangers. Cehlárik síce kvalifikačnú zmluvu dostal, avšak Boston Bruins sa s ním stále nedohodol. Do organizácie navyše prišli Pär Lindholm, Brett Ritchie a Brandan Gaunce. Je dosť možné, že žilinský rodák pôjde až pred arbitráž.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články