Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan potrebuje pre hráčov tri milióny, dohodol sa na splátkových kalendároch: Padli prvé mená pre novú sezónu

BRATISLAVA - Pondelková tlačová konferencia Slovana Bratislava priniesla odpovede na niektoré otázky. Zďaleka však nie na všetky.
Zdroj: 31366
Zdieľajte:

Juraj Široký ml. informoval, že klubu sa podarilo dohodnúť s hráčmi na splátkových kalendároch, ktoré boli najskôr odmietnuté: "Celkovo je to skoro 60 hráčov. Časť zaplatíme a zvyšok bude cez splátkový kalendár. Začali sme to už vyplácať, niekoľko percent bolo už vyplatených. S niektorými hráčmi rokujeme. Mnohí sa začali zgrupovať pod agentmi alebo agentúrami. Rokovania začali a myslím si, že s každým sa dohodneme. Niektorí povedali, že sa nedohodneme, ale už sme sa dohodli, aj keď boli skeptickí. Ja im verím, pretože v minulosti boli nejaké dohody, ale teraz to bude iné," povedal: "Okolo troch miliónov potrebujeme na vyplatenie hráčov," doplnil.

Prečítajte si aj

Oficiálne: Adam Liška má nový klub, hrávať bude znova KHL, ale za ruský tím

Vedenie pomaly začína skladať aj tím na nový ročník: "Sme v náročnom období, kedy je trh obmedzený. Spolu s trénerom rokuje s niekoľkými hráčmi, máme vytipované vhodné typy. Zatiaľ sme dohodnutí iba ústne. Budem mať niekoľko stretnutí a predpokladám, že prvé mená prinesieme v druhej polovici júla. Chceli by sme to postaviť na hráčoch, ktorí hrali za Slovan a sú z Bratislavy. Radi by sme privítali Miša Sersena, Romana Kukumberga a okolo tých základných hráčov by sme sa snažili doplniť vhodné typy," rozpráva športový manažér Juraj Bakoš a pokračuje.

"Tento rok bude náročný, pretože pre hráčov bude najnižší rozpočet v histórii klubu. Nechcem špecifikovať ciele. Slovan ešte nemá žiadneho hráča. Nové zmluvy budeme podpisovať v priebeh 10 až 14 dní. Tak, aby sme 22. júla, kedy je plánovaný prvý tréning na ľade, mali aspoň 20 hráčov. Máloktorý hráč je v tomto období bez zmluvy. Niektorí hráči bez zmluvy však prestali rokovať s inými klubmi, keďže sme ich oslovili a mohli by sme ich získať. Je to nejakých 11 alebo 12 mien. Zatiaľ sú oslovení hráči, ktorí hrali za Slovan a majú poväčšine aj rodisko v Bratislave. Oslovili sme dvoch Čechov, do iných národností sme ešte nešli. Rozpočet sa tvorí, nejaké kontúry máme, ale potrebujeme si to celé rozpočítať, takže by som nerád ešte dopredu hovoril," prezrádza.

"Chcel by som nadviazať na úspechy, ktoré Slovan mal pred odchodom do KHL, kedy sa rozlúčil titulom majstra Slovenska. O dva roky máme storočnicu Slovana. Verím, že do tohto obdobia získame majstrovský titul, ale nerád by som pred novou sezónou hovoril o cieľoch," dodal Bakoš.

Prečítajte si aj

VIDEO Výrazná posila pre Nitru: Prichádza obranca s bohatými skúsenosťami z NHL draftovaný v prvom kole
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com/pg/hcslovan

Diskusia

Podobné články