Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ktorí hráči z draftu 2019 nastúpia v NHL už počas novej sezóny?

NEW YORK - Ktorí hráči z nedávneho draftu do NHL nastúpia v najlepšej lige sveta už počas sezóny 2018/19?
Zdroj: 32014
Zdieľajte:

Všetko nasvedčuje tomu, že v ročníku NHL 2019/20 uvidíme minimálne dvoch najvyššie draftovaných hráčov. Jack Hughes sa stal jednotkou, vybralo si ho New Jersey Devils. Doposiaľ odohral na seniorskej úrovni síce iba nedávne MS na Slovensku, avšak jeho schopnosti ho predurčujú do zostavy "diablov" od prvého stretnutia najlepšej ligy sveta.

Prečítajte si aj

VIDEO Bude mať Pittsburgh brankársku dvojicu Matt Murray & Matt Murray?

Pre porovnanie s Hughesom môžeme použiť Nica Hischiera. Ten bol v roku 2017 jednotkou draftu. Tiež si ho vybralo New Jersey Devils a keďže pred rokom išiel ako prvý na rad obranca Rasmus Dahlin, tak Švajčiar bol aj donedávna posledná ofenzívna jednotka draftu. Vo svojej premiérovej sezóne 2017/18 nazbieral pri plnom počte zápasov 52 kanadských bodov (20+32).

Chýbať nebude ani Kaapo Kakko. Fínsky megatalent už medzičasom dorazil do New Yorku a dokonca trénoval v drese Rangers. Jeho veľkou výhodou budú skúsenosti zo seniorskej úrovne. V Liige zbieral za TPS Turku takmer bod na zápas, produktívny bol taktiež na MS 2019. Uvidíme, či ho "jazdci" hneď zaradia do prvej formácie, alebo bude takto vysoko šancu dostávať postupne. To platí aj o Hughesovi v New Jersey.

Trojka draftu Kirby Dach to v Chicagu Blackhawks nebude mať ľahké. V sezóne 2019/20 by ešte nemal byť neoddeliteľnou súčasťou NHL, ale niekoľko štartov určite k dispozícii dostane. Colorado Avalanche určite dopraje šancu Bowenovi Byramovi. 18-ročný obranca je nesmierne produktívny. "Lavíny" navyše musia riešiť situáciu v zadných radoch, keďže od 1. júla budú voľnými hráčmi Nikita Zadorov a Patrik Nemeth.

Prečítajte si aj

VIDEO Kapitán San José Sharks sa stretne s niekoľkými klubmi, zváži svoje možnosti

Center Alex Turcotte začne ročník v NCAA na University of Denver. Dá sa však očakávať, že najneskôr pred koncom základnej časti sa pripojí k Los Angeles Kings, ktoré verí, že postupom času nahradí Anžeho Kopitara. Istú šancu preniknúť do NHL majú aj obranca Moritz Seider (Detroit Red Wings), útočník Dylan Cozens (Buffalo Sabres), prvý rodák z kanadskej provincie Yukon draftovaný v prvom kole, či Trevor Zegras. Toho si vybral Anaheim Ducks a Jack Hughes o ňom povedal, že je to najlepšie technicky vybavený hráč z amerického projektu do 18 rokov, kde spolu pôsobili.

Vyskočiť by mohli Samuel Poulin (Pittsburgh Penguins), Cameron York (Philadelphia Flyers), Matthew Boldy (Minnesota Wild), Cole Caufield (Montreal Canadiens) alebo Peyton Krebs (Vegas Golden Knights).

Prečítajte si aj

VIDEO Subban má s New Jersey jasný cieľ: Chcem vyhrať Stanley Cup!

Z hráčov v drafte 2018 zasiahli v ročníku 2018/19 do NHL ôsmi. Všetci prišli na rad v prvom kole. Švédsky obranca Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres) a ruský útočník Andrei Svečnikov (Carolina Hurricanes) odohrali dokonca plnú porciu 82 zápasov v základnej časti. Fínska trojka Jesperi Kotkaniemi z Montrealu Canadiens ich mal len o tri menej a stálym členom zostavy bol v Ottawe Senators Brady Tkachuk.

Deväť stretnutí si zahral za Detroit Red Wings Filip Zadina, päť vo Vancouveri Canucks obranca Quinn Hughes, brat Jacka Hughesa, sedem stihol v defenzíve Edmontonu Oilers Kanaďan Evan Bouchard a pätnásť Isac Lundeström. Švédskeho útočníka si vybral Anaheim Ducks ako celkové číslo 23.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články