Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Košice opäť podporili dobrú vec: Bezúch to nemá rád, Milý sa obával nevoľnosti

KOŠICE - Košický hokejový klub je dlhé roky známy tým, že sa zúčastňuje rôznych charitatívnych akcií. Ani tento rok nevynechal tradičnú "oceliarsku" kvapku krvi.
Zdroj: 31987
Zdieľajte:

V utorok 18. júna opäť hokejisti HC Košice "pustili" žilou. Dokopy sa našlo aj vrátane hokejistov 35 darcov, čo v konečnom účtovaní znamenalo 16 litrov krvi. PR klubu Vojtech Petty sa pochvalne vyjadril pre košický oficiálny web. „Nápad sa zrodil pred piatimi rokmi a už vtedy som veril, že z toho vznikne skvelá tradícia. Dnes teda môžem s potešením skonštatovať, že som hrdý na našich chlapcov, pretože bez ohľadu na to, aký tím sa vytvorí, vždy sú ochotní prísť a vedia aj touto formou preukázať bojovnosť a ochotu pomáhať všade tam, kde je to potrebné," poznamenal.

Prečítajte si aj

VIDEO V Martine uzavreli otázku gólmana a otvorili dvere 17-ročnému talentu

Všeobecne platí, že krv je vzácnou tekutinou človeka a v mnohých prípadoch dokáže zachrániť ľudský život. Predovšetkým ju potrebujú jednotlivci, ktorí sú po ťažkých úrazoch, či zápasia so zákernými ochoreniami. „Takéto akcie sú potrebné práve preto, lebo títo mladí muži, ktorí sú zdraví a plní sily, sú ochotní darovať krv, ktorá sa bude ďalej využívať – to znamená, budú ju využívať ťažko chorí ľudia. Ako je už známe, krvi je stále nedostatok, takže mal by to byť podnet aj pre ostatných ľudí, aby prišli darovať krv, pretože ňou môžu niekomu zachrániť život,“ povedal lekár klubu MUDr. Jozef Kubašovský.

Prečítajte si aj

VIDEO Bicek podal žalobu na HC Košice!

A ako sú na tom s darovaním krvi samotní "tvrdí" Oceliari? "Som veľmi rád, že takýmto spôsobom môžem pomôcť, vždy chodím rád na takéto akcie, pretože ihly sa nebojím. Osobne dúfam, že inšpirujeme aj mnohých ďalších, aby sa pridali, a že rok čo rok bude stále viac ľudí, ktorí budú chcieť darovať krv,“ hovorí útočník Marcel Haščák, nová posila východniarov Juraj Bezúch zase vníma takúto akciu svojsky. „Je to asi druhýkrát čo som prišiel darovať krv, ale musím povedať, že nemám to veľmi v obľube. Uvedomujem si však, že je to pre dobrú vec, takže s tým nemám problém. Napočudovanie sa však cítim dobre, nie je mi zle ani nepociťujem žiaden závrat. To, že tu teraz sedím má určite nejaký zmysel.“

Prečítajte si aj

VIDEO 20. august bude veľkým hokejovým sviatkom pre Levice

Staronová tvár v radoch HC útočník Juraj Milý, ktorý je na try-oute pridal svoj pohľad na darovanie krvi. „Trošku som mal obavy, pretože keď som bol darovať naposledy nebolo mi najlepšie a zatočila sa mi hlava. No povedal som si, že keď je taká možnosť pomôcť, tak sa premôžem a veľmi rád prídem. My hokejisti by sme mali byť príkladom pre ostatných, preto dúfam, že motivujeme viacerých ľudí, veď aj dnes je ich tu už niekoľko spolu s nami,“ dodal odchovanec Prešova a naposledy hráč Žiliny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hckosice.sk

Diskusia

Podobné články