Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

8 bláznivých nákupov hokejových hviezd

Vrcholový šport je aj dobrým biznisom. Majstri na ľade nie sú výnimkami a ich platy sa šplhajú k astronomickým výškam. Niektorí naložia s financiami rozumne, iní menej.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

8. Ed Belfour a jeho športiaky

Bývalý brankár NHL Ed Belfour mal vždy záujem vlastniť silné autá. Jeho koníček ho donútil začať podnikať ešte počas svojej aktívnej hráčskej kariéry. V Michigane si otvoril firmu zameranú na tuning áut, ktorá si brala za prioritu úpravu starších slávnych amerických značiek. Carman Customizing existuje doteraz a Belfour má vo svojom podniku vystavených 15 upravených športiakov, ktoré sám vlastní.

7. Gretzkyho baseballová kartička

Najlepší hráč všetkých čias sa ukázal aj ako dobrý podnikateľ a investor. Spolu s majiteľom jeho vtedajšieho klubu LA Kings dohodol, že spoločne kúpia kartičku baseballistu Honusa Wagnera s označením T206 (medzník v histórií v zbieraní kariet, zaoberajúci sa raritou veľkosťou a kvalitou farebných litografií) z roku 1911. Táto jediná baseballová kartička ich vyšla 451 000 dolárov. Neskôr však Gretzky vyplatil McNalla a stal sa vlastníkom karty. Wayne počkal, a neskôr kartičku predal firme Wall-Mart, no teraz za 500 000 dolárov. V roku 2007 kartička znova zmenila vlastníka, tento krát sa však predala za 2,8 milióna dolárov. Vraví sa, že tomu napomohol fakt, že ju vlastnila žijúca legenda hokeja Wayne Gretzky.

6. Kauza Roenick - kôň

Jeden z najlepších centrov svojej doby, Jeremy Roenick sa v začiatkoch svojej kariéry v 90. rokoch rozhodol urobiť niečo pekné pre svoju manželku džokejku a kúpiť jej darček. Malo sa jednať o koňa, na ktorom by mohla pretekať. Lenže keď spomínaný darček dorazil, zistil, že kôň nie je celkom v poriadku. Bol zranený a nemohol sa zúčastniť ďalšieho preteku. Jeremy sa nakoniec začal súdiť s predajcom a požadoval vrátenie peňazí.

5. Gretzky kúpil futbalový tím

Tak isto ako aj Gretzky, sa nachádza v našom zozname po druhý krát aj McNall. Tento krát však zainvestovali do amerického futbalu spolu s filmovým komikom Johnom Candym. Toronto Argonauts (pôsobiaci v Canadian Football Leauge) ich stál celkovo 5 miliónov dolárov. Rok po kúpe vyhrali Grey Cup a tým pádom sa môže hokejová jednotka pýšiť vyrytým menom nielen na Stanleyho pohári, ale aj na Grey Cupe. Noví vlastníci klub predali v roku 1994.

4. Gáboríkov formulový simulátor

Jeden z najobávanejších strelcov celej NHL vlastní niečo, čím sa môže popýšiť len málo ľudí. Vo formulovom simulátore si majiteľ pripadá ako v naozajstnom kokpite a teda nemusíme spomínať, že adrenalínový zážitok je zaručený. Nevie sa presne, za koľko Marián kúpil spomínaný simulátor, no ceny nových modelov presahujú aj 100 000 dolárov.

3. Nemocničné oddelenie Vincenta Lecavaliera

Vincent Lecavalier sa napriek obľúbenosti v oblasti Tampy nevyhol vykúpeniu zo zmluvy. Hovorilo sa o ňom ako o pravom kapitánovi a dobrom človeku. V roku 2011 totižto venoval tri milióny na výstavbu detského centra pre pacientov s poruchami krvi. Napriek tomu, že momentálne má jednu z najviac lukratívnych zmlúv NHL, uvedomuje si, že je jeho povinnosťou nie len prijímať, ale aj dávať. Preto podporuje nemocničné krídlo All Children Hospital vo floridskom St. Petersburgu, ktoré nesie jeho meno aj naďalej za pomoci jeho vlastnej organizácie.

2. Vzácne hokejové kartičky Patricka Roya

Počas svojej brankárskej kariéry patrila Royovi jedna z najlepších zbierok hokejových kartičiek. V jednom rozhovore spomenul, že za svoju obľúbenú zbierku považuje kolekciu zo sezóny 1951-52, ktorú vydala firma Parkhurst. Do zbierky trénera Avalanche patrili taktiež nováčikovské kartičky hviezdneho obrancu Bobbyho Orra a legendárneho Wayna Gretzkyho. Bol taktiež známy skupovaním celých sérií historických kartičiek, ktoré pochádzali z tridsiatych rokov minulého storočia.

1. Butik hokejistu

Ryan Miller, jeden z najlepších brankárov sveta sa v roku 2008 rozhodol zainvestovať do otvorenia vlastného butiku. Brankár Vancouver Cannucks patrí k menšine hokejistov, ktorí sa rozhodli zarobené peniaze hneď neutratiť na drahé hračky a zábavu. Jeho obchod zvaný "The Refinery" môžete nájsť v East Lansingu v štáte Michigan.

ANKETA: Ktorý nákup sa vám pozdáva najviac?

  • Gáboríkov formulový simulátor

    7%

  • Roenickov kôň

    7%

  • Butik Ryana Millera

    0%

  • Gretzkyho vzácna kartička

    0%

  • Lecavalierovo nemocničné oddelenie

    57%

  • Zbierka Patricka Roya

    21%

  • Belfourove autá

    0%

  • Futbalový tím Wayna Gretzkyho

    7%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články