Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spanilú jazdu Slovana zastavila až Kazaň

KHL
Slovan Bratislava po prvýkrát v sezóne vyšiel bodov naprázdno. V Kazani prehral tesne 4:3.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

AK Bars Kazaň – HC Slovan Bratislava 4:3 (2:2, 0:0, 2:1)
Góly: 17. Paigin (Mirnov, Kostitsyn), 18. Medvedev (Azevedo, Petrov), 52. Pesonen (Paigin), 57. Varnakov – 10. Nagy (Nedorost), 12. Murley (Sigalet), 45. Vondrka (Jeglič)
Rozhodovali : Bulanov, Sojn – Misjur, Raming

AK Bars Kazaň : Nilsson (Garipov) – Musin, Medvedev (A), Korneyev, Nikulin (A), Paigin, Heshka, Denisov, Rylov – Pesonen, Azevedo, Petrov – Svitov (C), Obuchov, Lukojanov – Kostitsyn, Mirnov, Malykhin – Varnakov, Moller, Burmistrov

HC Slovan Bratislava : Backlund (Janus) – Baranka, Sersen (A), Sigalet, Starosta, Mihálik, Brejčák, Luža – Nedorost, Nagy (A), Vondrka – Surový, Netík, Hudáček – Murley, Ticar, Bartovič (C) – Jeglič, White, Ölvecký

Slovanisti nastúpili do prvej tretiny veľmi koncentrovaní a svojho súpera v úvode zápasu do vážnejších šancí nepustili. Belasí, síce po prvýkrát vážnejšie zaútočili až v 9. minúte, no po faule na Murleyho mali výhodu presilovej hry a najlepší strelec Slovana Ladislav Nagy, potvrdil svoje kanonierske schopnosti. V 10. minúte sa krásnou individuálnou akciou predral cez štyroch hráčov Kazane a chladnokrvne prekonal brankára Nillsona – 0:1. Košický rodák akoby svojou parádnou akciou inšpiroval aj svojich spoluhráčov a o minútu neskôr ho napodobnil Matt Murley, ktorý nechytateľnou strelou zvýšil vedenie belasých už na 0:2. Belasí mali aj ďalšie šance na zveľadenie svojho nádejného náskoku ale ako sa hovorí, keď nedáš, dostaneš. Hokejisti Kazane sa po dvoch inkasovaných góloch dokázali skoncentrovať a zvýšenou aktivitou dokázali ešte v prvej tretine vyrovnať stav stretnutia. V 17. minúte sa najprv z tesnej blízkosti presadil Paigin a o 43 sekúnd neskôr využil nedôslednosť belasých aj obranca Medvedev.

Druhá tretina priniesla opäť zaujímavé predstavenie s množstvom šancí na oboch stranách. Na začiatku 24. minúty mal Slovan obrovskú šancu opätovne sa dostať do vedenia ale kapitán belasých Milan Bartovič trestné strieľanie nevyužil. Na druhej strane mali aj domáci hokejisti príležitosti na zmenu stavu, no brankár Backlund svojimi kvalitnými zákrokmi podržal svoje mužstvo. Po prvej, gólovo bohatej, tretine sa tak diváci v druhej časti gólov nedočkali.

Do tretej tretiny vstupovali obe mužstva sa nerozhodného stavu ale už v 45. minúte opäť vytryskla belasá radosť. Po pravej strane si krásne nakorčuľoval Slovinec Jeglič, nezištnou prihrávkou našiel Michala Vondrku,ktorý už nemal problém skórovať. Slovan ale záver stretnutia nezvládol. V 52. minúte si belasí nedali dostatočný pozor na Pesonena a bolo vyrovnané - 3:3. Rozhodujúci moment prišiel tri minúty pred koncom, keď Varnakov dôrazným spôsobom dotlačil puk za Backlunda a rozhodol o víťazstve domácich. Kazaň si už záver stretnutia ustrážila a tak si Slovan pripísal prvú prehru v aktuálnom ročníku KHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články