Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci sa ani nenadreli a na MS bez problémov rozbili Veľkú Britániu

KOŠICE - Slovenskí hokejbalisti vyhrali aj tretí zápas na domácom šampionáte. V nedeľu podvečer porazili jednoznačne outsidera z Veľkej Británie.
Zdroj: 31981
Zdieľajte:

Jasný výsledok sa začal rodiť od úplného začiatku. Skóre otvoril vo štvrtej minúte Piják, ktorého nasledoval Lipták a v presilovke tečoval zakončenie od mantinelu Blahút. Pred prvou prestávkou to bolo už o štyri góly, keďže sa druhýkrát trafil Piják.

Prečítajte si aj

VIDEO Fehérváry chce hrať v novej sezóne NHL, konkurenciu nerieši

Po zmene strán padol iba jeden gól. V ďalšej početnej prevahe ho vsietil Blahút. Tiež sa postaral o svoj druhý zásah v stretnutí. V treťom dejstve sme už mali aj tretieho dvojgólového strelca, pretože v ľavom kruhu ostal nestrážený Piják. Skóre zvýšil mladý Lukáš Olejník, krásne ho vyzval Poliaček. Práve jemu bol pripísaný ôsmy gól, ale postaral sa oň Brown, nakoľko backahdnom zakončil do vlastnej brány.

Briti na MS už ale nečakajú na svoj prvý gól, pretože v závere znížili na 1:8 Vojtech Krišfof, ktorý je rodeným Slovákom, no reprezentuje ostrovnú krajinu. V zápase sa predstavili aj Roman Porubský a Miroslav Adamec.

Prečítajte si aj

VIDEO NY Rangers ponúka za hviezdneho obrancu Winnipegu voľbu v prvom kole draftu 2019

Slovensko po zápasoch proti Fínsku (2:1) a USA (3:2pp) vyhralo aj tretí duel v základnej skupine. V rámci tejto časti turnaja našich hráčov ešte v utorok o 17:00 čaká Česko.

Slovensko - Veľká Británia 8:1 (4:0, 1:0, 3:1)

Góly: 4. Piják (Teplický), 7. Lipták, 10. Blahút (Teplický, Bujdák), 13. Lipták (Vidlár, Poliaček), 16. Blahút (Teplický, Bujdák), 34. Piják (Blahút), 36. Olejník (Poliaček, Tomka), 40. Poliaček - 43. Krištof (Ferrington)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články