Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO V Banskej Bystrici za účasti legiend odhalili špeciálnu sochu mladého hokejistu

BANSKÁ BYSTRICA - Vo štvrtok 13. júna sa v horúcom slnečnom počasí odhalila v banskobystrickom Parku pod Pamätníkom SNP socha mladého hokejistu. Tú dal pre návštevníkov a obyvateľov mesta vyrobiť Juraj Koval s rodinou.
Zdroj: 31971
Zdieľajte:

Samotné odhalenie prišli podporiť aj hviezdne mená ako Tomáš Surový, Vladimír Országh, Richard Zedník či Dárius Rusnák. Asistovali im aj mladé nádeje banskobystrického klubu, čo niekoľko stoviek zúčastnených ľudí ocenilo potleskom. Prítomný bol aj zástupca mesta, viceprimátor Jakub Gajdošík a samotný autor diela, sochár a reštaurátor Pavol Štesko.

Prečítajte si aj

V majstrovskej Banskej Bystrici ostáva šikovný mladý krídelník

Ten poodhalil aj to, koľko samotný proces tvorby trval: "Pán Koval ma oslovil ešte v júli minulého roka, nasledovalo zhotovovanie prvých návrhov, ktorých mohlo byť celkovo okolo päťdesiat. Z nich sme následne vybral finálny návrh, podľa ktorého som sochu pripravoval. Celý proces tak trval vyše sedem mesiacov," povedal Štesko.

"Som rád, že sa podarilo zrealizovať tento nápad a od dnes sa môžeme kochať sochou, ktorá verím, že bude potešením pre návštevníkov mesta a pre turistov, ktorí navštívia Banskú Bystricu," povedal prezident HC ‘05 iClinic Banská Bystrica Juraj Koval.

Prečítajte si aj

Boston zverejnil zoznam zranení: Chára skrýval problémy v dolnej časti tela, s čím všetkým dohrali jeho spoluhráči?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články