Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ozimák: Treba prejaviť záujem o slovenský hokej, nielen o svoj klub

LEVICE - Po trinástich rokoch sa dočkali. Levice sa po tejto dobe vracajú do druhej najvyššej súťaže. Miestenku v tejto lige si vybojovali v baráži s Prešovom, ktorú vyhrali 4:1 na zápasy. Slovo si zobral Marcel Ozimák, manažér klubu.
Zdroj: 21962
Zdieľajte:

Predstavuje try-out správnu cestu zisku nových posíl?

"Najprv treba uviesť na správnu mieru slovo try-out. V našich podmienkach má spĺňať trochu inú úlohu ako v zámorí, alebo niekde inde. Svoje mužstvo máme. Try-out je určený pre hráčov v mladom veku. Možno týmto spôsobom nájdeme ešte nejakých šikovných a perspektívnych jednotlivcov. Každý dostane dostatok priestoru na to, aby sa ukázal. Prioritný zmysel i záujem spočíva v tom, že nájdeme nejakých mladých chalanov, ktorí si možno veria na seniorskú súťaž, resp., ktorým nebolo umožnené z nejakých dôvodov presadiť sa napr. v extralige."

Budú sa o levický dres uchádzať aj legionári?

"Určite počítame aj s legionármi, ale toto nie je cesta, ktorou chceme kráčať. Verím, že budeme úspešní s hľadaním slovenských hokejistov, ktorí sa stanú súčasťou tzv. projektu do 23 rokov. To je zároveň našim cieľom účinkovania v prvej lige."

Prečítajte si aj

Prehľad doterajších prestupov v Tipsport lige - II. časť

Kto povedie mužstvo?

"Momentálne rozmýšľame nad viacerými kandidátmi. Konkrétne meno vám však nepoviem. Chceme však trénera, ktorý dostane našu dôveru na dlhšie obdobie a nebude hodnotený podľa úspechov, ale podľa práce."

Čo všetko má priniesť podpísanie spolupráce s Nitrou?

"V prvom rade sa má otvoriť priestor pre nitrianskych hráčov, presnejšie juniorov. Na druhej strane chceme poskytnúť miesto hokejistom, ktorým skončil juniorský vek. Niektorí majú problém dostať sa vyššie. Myslím si, že takýmto chalanom môže pomôcť nejaké dvoj-trojročné pôsobenie medzi mužmi. Vnímame to ako taký medzistupeň. Sme pripravení na spoluprácu s hocikým, nielen z okolia Nitry. Chceme vychovávať hráčov pre extraligu. Zároveň máme ambíciu stať sa nejakým pilotným projektom na to, ako má mužstvo v prvej lige a v neposlednom rade, akú funkciu má celkovo spĺňať naša druhá najvyššia súťaž."

Prečítajte si aj

VIDEO Zvolen získal zo Švédska dvoch slovenských reprezentantov do 18 rokov

26. júna sa uskutoční kongres SZĽH. Budete kandidovať do Výkonného výboru?

"Áno, budem sa uchádzať o miesto."

V prípade ak uspejete, máte už pripravený zoznam zmien, ktorý by ste radi presadili?

"Zoznam mám pripravený už dávnejšie. Samozrejme, nie je to len o mne. Listina vznikla po sedeniach s majiteľmi klubov. Tento dokument som odoslal na SZĽH s tým, že v priebehu kongresu sa budú tieto zmeny preberať. Ak by sa mi podarilo uspieť vo voľbách, mám nachystané veci, ktoré môžu pomôcť slovenskému hokeju. Keby som náhodou neuspel, tak verím, že sa nájdu správni ľudia, ktorí tieto myšlienky posunú ďalej. Treba prejaviť záujem o slovenský hokej, nielen o svoj klub. Niečoho takého sme boli svedkami v ostatnom období."

Prečítajte si aj

VIDEO Tragická smrť otca nitrianskeho hokejistu

Disponujete vlastným tímom spolupracovníkov?

"Áno. Nie som ten typ človeka, čo bude niečo praktizovať bez diskusií a rôznych porád. Vždy je potrebné mať pri sebe odborníkov z danej oblasti a nájsť spoločnú reč. Pokiaľ máme posúvať hokej dopredu, tak si myslím, že je nevyhnutnosťou, aby nastali zmeny."

Čo si budú Levice priať do obnovenej prvoligovej premiéry?

"Najväčším želaním je získať priazeň podnikateľskej obce a ľudí, ktorých počet v okrese je veľmi veľký. Chceme ich vtiahnuť do diania a presvedčiť, že cesta je správna. Samozrejme, treba robiť aj radosť svojou prácou, čo verím, že to hráči na ľade dokážu. Našou snahou je byť dlho na očiach. Krátkodobý úspech by možno nepredstavoval problém, ale to nie je smer, ktorým sa pozeráme. Verím, že dokážeme levický klub vybudovať na takú úroveň, ktorý bude napĺňať všetky potrebné atribúty na to, aby sem chodili hráči s radosťou a pobili sa možno o miesto v Nitre. A nielen tam, ale aj hocikde inde, pretože nechcem Slovensko deliť na oblasti. Počtom obyvateľov, ale i hráčov sme malý štát. Mali by sme si navzájom pomáhať a dbať na to, aby sme vychovávali vlastných hokejistov."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články