Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák a Chára mohli ziskom Stanley Cupu prepisovať nielen slovenskú históriu

BOSTON - Ak by Stanley Cup tento rok získal Boston Bruins, tak slovenskí fanúšikovia by mali určite väčšiu radosť, nakoľko za "medveďov" hrali dvaja rodáci spod Tatier.
Zdroj: 23397
Zdieľajte:

Kapitán Zdeno Chára už raz dvíhal najprestížnejšiu hokejovú trofej nad hlavu. Bolo to v roku 2011, kedy sa stal vôbec prvým slovenským kapitánom víťaza Stanley Cupu a len druhým európskym mužom s písmenom "C" na hrudi. Ešte nikdy sa navyše nestalo, aby v organizácii "medveďov" vyhral jeden kapitán NHL dvakrát.

Prečítajte si aj

Rick Nash sa vracia do Columbusu, získal špeciálnu pozíciu v organizácii

Ak by sa podarilo Bostonu zvíťaziť aj tento rok, tak Chára by vyrovnal zápis Tomáša Kopeckého, ktorý sa tešil dvakrát (2008 a 2010). Marián Hossa ostáva slovenským rekordérom, Stanley Cup vyhral už trikrát (2010, 2013, 2015) a to ešte v dvoch prípadoch prehral finále.

Doteraz vyhralo Stanley Cup deväť Slovákov. Jaroslav Halák sa mohol stať jubilejným desiatym a vôbec prvým brankárom spod Tatier. Naposledy sa tešil z poháru Lorda Stanleyho Slovák v roku 2015, bol to Hossa. Odvtedy čakáme štyri roky. Od roku 2008 však naši hráči vyhrali šesťkrát zo siedmich ďalších prípadov.

Prečítajte si aj

VIDEO O Tomáša Jurča sa zaujíma jeden z najlepších tímov KHL
Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články