Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Návrat Slovana do Tipsport ligy prináša veľa otázok aj práce, no žiadne odpovede

BRATISLAVA - Návrat Slovana Bratislava do Tipsport ligy bude oveľa komplikovanejší, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Aj ak by si klub uhradil všetky dlžoby, tak tam je len začiatok.
Zdroj: 29108
Zdieľajte:

Predseda predstavenstva spoločnosti Pro-Hokej Juraj Koval v rozhovore pre denník Šport hovorí, že legislatívnych prekážok je veľmi veľa. Síce existuje zmluva medzi Slovanom Bratislava a Pro-Hokejom, že ak sa tím z hlavného mesta bude chcieť vrátiť do najvyššej súťaže, tak sa to stane, avšak aj to má háčik.

Prečítajte si aj

Ak Slovan vstúpi do Tipsport ligy, bude to samovražda

"Bola to deklaratórna dohoda, ktorá je ťažko právne vynútiteľná, ale všetky kluby ju rešpektujú a majú záujem, aby sa Slovan vrátil - ak sa to dá z právnej stránky," hovorí pre Šport Juraj Koval. Navyše, riadením Tipsport ligy už nebude poverený len Pro-Hokej, ale spoločnú taktovku s ním prebral SZĽH.

Pri návrate Slovana je potrebné obrovské penzum legislatívnej práce. Otázne je koľko klubov by v prípade návratu Slovana v Tipsport ligy hralo. Bratislavčania musia navyše úspešne prejsť licenčným konaním. To v praxi znamená, že ich dlhy voči hráčom aj trénersom sa musia rovnať nule. To pri súčasných číslach nespĺňa.

Prečítajte si aj

Aký vysoký je dlh Slovana Bratislava voči mestu?

"Podľa súťažného poriadku, ak sa uvoľní nejaká licencia, k čomu vlastne ani nedošlo a ani sa nevytvorilo nové miesto v extralige, nárok na ňu by mal mať najlepší klub v poradí po súčasnom postupujúcom, teda po Michalovciach. Čítal som, že Slovan podá prihlášku do konca mája, ale dobre vieme, že do najvyššej súťaže sa nemôže prihlásiť hocikto a hocikedy, lebo účasť v nej si treba vybojovať zo športovej stránky. Bolo by však možné nastaviť určité mechanizmy, aby sa tento postup obišiel," vyjadril sa Juraj Koval.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články