Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vieme, kde na Slovensku by mohla stáť nová aréna pre pätnásť až šestnásťtisíc divákov

BRATISLAVA - Hokejové majstrovstvá sveta na Slovensku navštívilo celkovo 472 648 divákov, čo znamená priemer 7385 na zápas.
Zdroj: 4803
Zdieľajte:

Návštevnosťou sa šampionát zaradil na historické deviate miesto, rekord stále držia MS 2015 v Prahe a Ostrave (741 690). Organizátorov teší, že aj vzhľadom na umiestnenie domáceho tímu do Košíc vzrástol celkový počet divákov oproti prvým MS na Slovensku v roku 2011 o 65 844 návštevníkov.

Prečítajte si aj

Aký bude mať Slovan rozpočet v Tipsport lige? Štyrikrát nižší ako v KHL!

Organizátori MS dostali od environmentálnej komisie IIHF aj bronzový puk za tretí najlepší ekologický hokejový projekt. Prípadný ďalší svetový šampionát na Slovensku je podmienený novou arénou. IIHF naznačila slovenským organizátorom, že košická Steel aréna už na takéto podujatie kapacitne nestačí.

"Slovensko by v prípade usporiadania ďalšieho šampionátu potrebovalo arénu, podľa môjho názoru pre 15- až 16-tisíc divákov. Jedna taká by mohla byť v lokalite medzi Banskou Bystricou a Zvolenom. Je to však otázka pre iných, ja už na zväze nepracujem. Svetový trend je, aby sa krajiny pri organizácii spájali. Podľa IIHF by bol ideálny šampionát s Prahou a Bratislavou, ale vzhľadom na to, ako sú rozdané najbližšie MS, k tomu tak skoro nepríde," uviedol na záverečnej tlačovej konferencii organizačného výboru MS 2019 jeho šéf Igor Nemeček.

Prečítajte si aj

VIDEO Je rozhodnuté: Stihne Chára začiatok finále?
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články