Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fíni dali facku hokejovým hviezdam

BRATISLAVA - Fíni to dokázali. Bez väčších hviezd prešli cez hviezdnych Švédov, Rusov a vo finále zdolali Kanadu. A to všetko sme mohli vidieť u nás na domácom šampionáte.
Zdroj: 31851
Zdieľajte:

Na Slovensko dorazilo viac než stovka hráčov z NHL. Šampionát v Košiciach a Bratislave hostil tie najväčšie hokejové mená na svete. Okrem nich tento šampionát napísal dva krásne príbehy Veľkej Británie a Talianska, ktoré sa dopísali až v hodine dvanástej.

A ten najväčší hokejový príbeh sa dopísal finálovým zápasom. Mladí tím Fínska, ktorý na svojej súpiske nemal výraznejšie hviezdy vyhral titul majstra sveta. Táto cesta nebola vôbec ľahká. Veď mladí Fíni museli prejsť vo štvrťfinále cez favorizovaných Švédov a aby toho nebolo málo, tak ich v semifinále čakalo Rusko. Fíni dokázali schladiť ale aj hviezdy ako Kovaľčuk, Ovečkin či Gusev a prešli do finále.

A v tomto momente bolo asi každému jasné, tento tím si zaslúži titul majstrov sveta. Aj to dokázal, Kanadu zdolal 3:1 a zopakoval tak posledné zlato, taktiež z Bratislavy.

Tento úspech "neznámeho" tímu ale ukázal, že nemusíte mať v tíme hviezdy z NHL a dokážete uspieť proti každému. Rusko, Švédsko ale aj Kanada, či USA sa bude musieť zamyslieť nad svojim skladaním tímu, pretože Fíni ukázali ako sa to má robiť a my im za to tlieskame.

Tlieskame aj mladému Kakkovi, ktorý by mal byť zaslúžene draftovou jednotkou a určite ho môžeme označiť za najlepšieho hráča turnaja.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejový svet

Diskusia

Podobné články