Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fínsky tím bez mena!

BRATISLAVA - Na MS 2019 na Slovensku pricestoval z Fínska tím "bez žiadneho mena".
Zdroj: 31844
Zdieľajte:

Takto nejako by pomenovalo viacero priaznivcov hokeja fínsky národný výber, ktorý pricestoval na tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji. Veď pred šampionátom bola súpiska mužstva bez akéhokoľvek zvučného mena zo zámoria. Áno aj Rusi už niekoľkokrát dokázali, že priviezť výber z KHL nie je žiadna hanba, ale tam sme už akosi zvyknutí na tie mená, veď to poznáte... Kafizulin, Gusev (teraz už NHL), Barabanov, Telegin, jednoducho hráči z elitných tímov.

Na tohtoročné majstrovstvá priviezli minimálne Rusi, Švédi a USA poriadne nabité kádre. Isto sa nenechali zahanbiť ani Češi a možno nie na prvý pohľad hviezdny, ale skutočne kvalitný výber Kanady a Švajčiarska. Keď si však človek 6. mája pozeral súpisku Fínska, márne hľadal mená ako Barkov, Laine, Maatta, Granlund či Rinne. V nominácii sa nachádzalo až 12 hráčov z fínskej najvyššej súťaže Liiga, ktorú popravde sleduje asi málokto.

Súpisku dopĺňali dvaja hráči z NHL, ktorí polku sezóny hrali vo farmárskych tímoch v AHL. Menovite 19 ročný obranca Henri Jokiharju - Chicago Blackhawks/Rockford IceHogs a 23 ročný center Juho Lammikko - Florida Panthers/Springfield Thunderbirds. Sú to mladí chlapci, ktorí túto sezónu prvýkrát nazreli do NHL, takže žiadne veľké mená či skúsenosti. Azda najväčšiu pozornosť pútal mladý Kaapo Kakko z TPS Turku, ktorý bol pred šampionátom pokladaný za tohtoročnú draftovú dvojku.

Z KHL povolal tréner Jukka Jalonen dokopy štyroch hráčov. Dvaja útočníci z Jokeritu Helsinki Anttila a Manninen. Obrovský kapitán fínskeho výberu Anttila hráva v Jokerite štvrtú formáciu, no Manninen je strelec ako sa patrí a v tomto ročníku dal 22 gólov a 28 asistencií. Tretím je Savinainen z Kunlunu, ktorý túto sezónu bodovo až tak neoslnil. V obrane si bystrejší fanúšik všimol skúseného Koivista z Dinama Moskva a taktiež Ohtamu (v tejto sezóne už pôsobil v domácej Liige).

Keď som si pozrel po prvýkrát prvú "lajnu" fínskeho tímu: Rajala (Biel - NLA), Tyrväinen (IFK Helsinki), Ojamäki (Tappara), tak som si povedal, že "prosím, toto je kto?" Ozaj, mám rád hokej, venujem sa mu, ale týchto chlapcov som nepoznal. Urobil som veľkú chybu. Fíni k nám na majstrovstvá doniesli tak konzistentný tím, s veľkým T, že všetci si zaslúžia klobúk dole. Momentálne stojí tento "no name" tím vo finále a čaká na svojho zajtrajšieho súpera. Ruská hviezdna komanda sa zberá domov po prehre 0:1. Aj o tomto je hokej, aj o tomto je sila tímu!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: https://www.eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články