Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tappara získala skvelého brankára aj francúzskeho útočníka s minulosťou v Trenčíne

TAMPERE - Popredný fínsky tím Tappara Tampere získal päť posíl.
Zdroj: 22894
Zdieľajte:

Do mužstva, ktorého dres v posledných dvoch sezónach obliekal aj slovenský útočník Tomáš Záborský, ale nedávno posilnil konkurenčný tím SaiPa, prichádzajú brankár Emil Larmi, obranca Alexander Ytterell a útočníci Olavi Vauhkonen, Tyler Morley a Charles Bertrand.

Prečítajte si aj

VIDEO Nové Zámky predĺžili zmluvy s tromi hráčmi, prichádza staronová posila

Najvýraznejšou posilou by mal byť 22-ročný Larmi, ktorý bol posledné tri sezóny jednotkou konkurenčného HPK. Práve tento tím porazil Tapparu v poslednom finále Liigy. V uplynulom ročníku mal rodák z Lahti fantastické čísla. V základnej časti aj v play-off si držal priemer pod 2,00 gólmi na zápas.

O body by sa mal starať Francúz Charles Bertrand. 28-ročný Parížan bol v sezóne 2017/18 piatym najproduktívnejším hráčom Liigy v drese Kärpätu Oulu, s ktorým sa tešil z majstrovského titulu. Strelil 37 gólov a pridal 23 asistencií. Minulú sezónu si rozdelil medzi Sibir Novosibirsk v KHL a HC Fribourg-Gottéron v NLA. Vôbec sa mu nedarilo. Katastrofálny ročník zakončil vypadnutím Francúzska na MS do B-kategórie. Celú svoju seniorskú kariéru strávil vo Fínsku alebo Švédsku. Ako dorastenec nastupoval aj za Duklu Trenčín.

Švéd Alexander Ytterell je 27-ročný obranca, ktorý posledné dve sezóny strávil v HV71. Kanadský útočník Tyler Morley má za sebou dobrú sezónu v SaiPe a 30-ročný Olavi Vauhkonen patril medzi opory tímu Sport.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články