Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Posledný tréning s radosťou, kapitán sľubuje peknú rozlúčku

KOŠICE - Slovenskí hokejoví reprezentanti si užili posledný spoločný tréning na MS 2019 v Košiciach. V pondelok popoludní na ňom panovala dobrá atmosféra, hráči si v závere vyskúšali aj netradičné súťaže. Obranca Michal Čajkovský a útočník Michal Krištof triafali zastrčenú gumu v ľade, ktorá drží bránku, vyzvať do súboja sa nechali aj asistenti Michal Handzuš a Andrej Podkonický.
Zdroj: 31529
Zdieľajte:

Kapitán Andrej Sekera pred záverečným duelom s Dánskom fanúšikom odkázal, že hráči sa s nimi i s turnajom chcú rozlúčiť víťazstvom. Na tréningu sa zúčastnili všetci hokejisti okrem zranených obrancov Mareka Ďalogu a Christiána Jaroša. "Robili sme to isté, čo doteraz. Pomaly sa pripravujeme na Dánsko," povedal Sekera. Práve duelom so severanmi sa skončí účinkovanie Slovenska na tohtoročných MS. Hoci do štvrťfinále už zverenci Craiga Ramsayho nepostúpia, motivácia im nechýba. "Máme slovenský znak na hrudi a vieme, o čo bojujeme. Hráme o česť a chceme odohrať naplno celý turnaj," zdôraznil kapitán.

Pozrite si aj

VIDEO Miroslav Šatan a Craig Ramsay si zahrali v slovenskom seriáli!

Slovenskí hokejisti sa chcú odmeniť aj vynikajúcim divákom, ktorí sa počas celého turnaja starali v Steel Aréne o vynikajúcu atmosféru. "Chceme sa s nimi rozlúčiť dobrou hrou a výhrou," pokračoval Sekera. Hráči chcú dopriať sladký koniec šampionátu aj Ladislavovi Nagyovi. Pre tridsaťdeväťročného útočníka to bude totiž posledný zápas v bohatej kariére. "Niečo určite vymyslíme. Je to super chalan, majú ho všetci radi. Vždy s ním bola zábava. Vedel požartovať, ale aj zvýšiť hlas, keď bolo treba," povedal Sekera o svojom spoluhráčovi.

Prečítajte si aj

Blamáž v priebehu MS: Rušeň Macejko zachvátili plamene

Nagy má za sebou úspešnú kariéru nielen v národnom tíme, ale aj v NHL, v ktorej odohral dohromady 453 duelov a nazbieral 315 bodov (117+198). Pred dvadsiatimi rokmi bol pri prvej slovenskej medaile ako kapitán bronzového tímu na šampionáte hráčov do dvadsať rokov vo Winnipegu. Bronz má aj z elitného šampionátu 2003 z Helsínk, nad všetkými úspechmi však čnie zlato z Göteborgu z roku 2002. "Je to veľmi trpezlivý hráč a jeden z najlepších slovenských hokejistov. Mám s ním veľa zážitkov," povedal Sekera. Kapitán slovenského výberu si spomenul aj na ten najväčší, no o čo ide nechcel prezradiť. "O tom radšej nebudem hovoriť," uzavrel s úsmevom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články