Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Davos získal dve ofenzívne hviezdy, na ceste domov je švajčiarsky obranca

DAVOS - Švajčiarsky klub HC Davos získal dve zaujímavé ofenzívne esá. Do NLA by sa mal vrátiť obranca Yannick Rathgeb.
Zdroj: 30558
Zdieľajte:

Prezident HCD Gaudenz Domenig potvrdil, že do klubu prišli z tímu Örebrö HK Američan Aaron Palushaj a farby HV71 naposledy hájil Švéd Matias Tedenby, kde bol spoluhráčom nášho Martina Feherváryho. Obaja majú skúsenosti aj z najlepšej ligy sveta.

Prečítajte si aj

Spoločné fotenie Slovenska.Slovenský reprezentant skončil v Nemecku: Namieri si to k Oceliarom?

Palushaj odohral v NHL 68 duelov (3+11) za Montréal Canadiens, Colorado Avalanche a Carolinu Hurricanes. Väčšinu času v zámorí strávil v AHL. Nastupoval aj v KHL, raz si zahral s národným tímom USA na svetovom šampionáte.

Tedenby strávil posledných päť sezón v materskom HV71. Tam mal zmluvu pôvodne do roku 2023. Na konte má tri švédsky tituly (2008, 2010 a 2017). Striebro zo seniorských MS, striebro aj bronz z MSJ a bronz, ktorý vyhral na MS U18. Za New Jersey Devils odohral v NHL 120 duelov (10+20).

Prečítajte si aj

VIDEO Pre obrancu Kanady MS skončili, zranil sa v zápase proti Slovensku

Do Švajčiarska má namierené aj obranca Yannick Rathgeb, ktorý sa po troch dobrých sezónach v tíme HC Fribourg-Gottéron vybral zabojovať o NHL, lenže v organizácii New Yorku Islanders dosiahol iba na AHL, kde odohral 32 stretnutí za Bridgeport Sound Tigers.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články