Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Môže sa Lantoši dostať do NHL?

BRATISLAVA - Róbert Lantoši zažil skvelú sezónu v Nitre. Počas nej získal až 68 kanadských bodov za 23 gólov a 45 asistencií. Vyvrcholením nemusia pre mladého útočníka byť ani domáce MS.
Zdroj: 31724
Zdieľajte:

Už počas ročníka v Tipsport lige sa hovorilo o tom, že rodák z Prievidze by mohol postupom času dozrieť až na NHL. Teraz sa začína týmto smerom špekulovať oveľa viac. Hlavne po zápasoch Slovenska na šampionáte proti USA a Kanade.

Prečítajte si aj

Bratislavská skupina má nového lídra, prví sú vicemajstri sveta

"Všetko, čo dokáže Patrick Kane, dokáže aj Robo Lantoši. Ak nie aj lepšie," nechal sa počuť komentátor na kanadskej stanici TSN. "Ak sledujete zápas Kanady so Slovenskom, zbystrite pozornosť pri hráčovi s číslom 16, Róbertovi Lantošim. Vytvára v NHL záujem o svoju osobu," napísal na Twitter renomovaný zámorský odborník Darren Dreger.

Slová chvály sa na 23-ročného hráča hrnú zo všetkých strán. Spôsobujú to hlavne jeho neuveriteľné korčuliarske schopnosti. Neraz dokáže zobrať puk a z protihráčov si spraviť kužele. Bez najmenšej námahy ich vie nechať za sebou a ani sa pritom nezapotí.

Prečítajte si aj

Slovan do KHL asi nepôjde, nový investor si to rozmyslel

Poradiť si dokáže i v osobných súbojoch, no to je práve vec, v ktorej nepatrí medzi najlepších. 180 centimetrov a 84 kilogramov (podľa eliteprospects.com) nie sú parametre pre vynikanie pri mantineloch. Každopádne, ani to nemusí byť problém, nakoľko Lantoši sa často dokáže v osobných súbojoch zachovať taktiež tvrdo a protihráčovi čo-to rozdať. Či sa naozaj dostane do NHL je veľmi predčasné dedukovať, no rozhodne šancu minimálne na letný kemp má.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články