Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Taliansko napriek bravúram Bernarda na Lotyšsko nevyzrelo, Dánsku chýbal k desiatke proti Británii len jeden gól

BRATISLAVA - Hokejisti Lotyšska vybojovali na 83. MS druhé víťazstvo, v utorkovom zápase bratislavskej B-skupiny zdolali Taliansko 3:0. Staronovému účastníkovi elitnej kategórie nepomohli k prvým bodom ani bravúrne zákroky brankára Andreasa Bernarda, ktorý z 64 striel dostal iba dva góly, tretí dal súper v závere do prázdnej bránky.
Zdroj: 24024
Zdieľajte:

Lotyšov teraz čaká šnúra troch súbojov s veľkými favoritmi, najbližšie nastúpia vo štvrtok o 20.15 h proti Česku. Taliani, ktorí na šampionáte dosiaľ nestrelili ani gól a v tabuľke zostávajú na poslednom ôsmom mieste, narazia v stredu na Rusko (20.15).

B-skupina (Bratislava):

Taliansko - Lotyšsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Góly: 30. Rob. Bukarts (Rih. Bukarts, Meija), 39. Marenis (Gegeris, Freibergs), 60. Blugers (Balcers, Keninš). Rozhodovali: Reneau (USA), Schukies (Nem.) - Dalton (Nem.), Sormunen (Fín.), vylúčení: 3:1 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 5532 divákov.

Taliansko: Bernard – Trivellato, Pavlu, McMonagle, Helfer, Marchetti, Hofer, Zanatta, Tauferer – de Luca, Andergassen, Gander - S. Kostner, Lambacher, Hochkofler - Miceli, D. Kostner, Insam - Bardaro, Rosa, Ramoser

Lotyšsko: Gudlevskis – Freibergs, Sotnieks, Balinskis, Cibulskis, Galvinš, Kulda, Zile – Darzinš, Blugers, Rob. Bukarts - Balcers, Bicevskis, Rih. Bukarts - Gegeris, Batna, Keninš - Marenis, Indrašis, Dzierkals - Meija

Od úvodu to bola hra mačky s myšou, Lotyši zasypali Bernarda salvou striel, no dlho bez želaného efektu. Blugers, dvakrát Roberts Bukarts a Cibulskis si zhodne vylámali zuby na skvelom talianskom brankárovi. Outsider z jedinej nebezpečnej akcie šťastne dopravil puk do siete, no gól Diega Kostnera rozhodcovia neuznali pre ofsajd. Inak Lotyši totálne dominovali, po prvej tretine viedli na strely 21:2, v 25. minúte dokonca 30:2. Odpor súpera zlomili v polovici duelu, keď sa pri ľavej žŕdke presadil nekrytý Rob. Bukarts. V závere tretiny definitívne zlomil Bernardovo čaro Marenis, ktorý namieril švihom parádne do bližšieho horného rohu. Zverenci Boba Hartleyho v 3. časti v pohode kontrolovali vývoj, výhru spečatil do prázdnej bránky Blugers.


Hokejisti Dánska zničili v utorňajšom zápase A-skupiny MS v Košiciach Veľkú Britániu vysoko 9:0. "Vikingovia" tak prvýkrát v histórii strelili v jednom stretnutí elitnej kategórie MS viac ako osem gólov.

O svojom triumfe rozhodli už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali 3:0. V stretnutí sa blysol hetrikom Morten Poulsen. Dáni majú na konte päť bodov a figurujú na 4. mieste tabuľky, Británia je s tromi prehrami a skóre 1:20 posledná.

Veľká Británia nastúpi už v stredu 15. mája o 16.15 h proti USA, Dáni si po voľnom dni zmerajú sily vo štvrtok o 20.15 h s Fínskom.

A-skupina (Košice):

Veľká Británia - Dánsko 0:9 (0:3, 0:5, 0:1)

Góly: 9. J. Jensen (Eller, M. Lauridsen), 10. Bau Hansen (Bödker, Regin), 13. Poulsen (Olesen), 22. Bruggisser (Bödker, Madsen), 24. Eller (Jensen Aabo, Regin), 25. Nick. Jensen (Eller, M. Lauridsen), 31. Nick. Jensen (Storm, Eller), 36. Poulsen (J. Jensen, Olesen), 52. Poulsen (Jakobsen). Rozhodovali: Fraňo (ČR), Gouin (Kan.) - Goljak (Biel.), Kaderli (Švaj.), vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:4, oslabenia: 0:1, 3463 divákov.

V. Británia: Bowns (22. Whistle) - Richardson, Lee, D. Phillips, O'Connor, Mosey, Ehrhardt, Swindlehurst - J. Phillips, Davies, Lachowicz - Shields, Perlini, Farmer - Dowd, Hammond, Lake - Betteridge, Myers, Kirk

Dánsko: Dahm - M. Lauridsen, Aabo Jensen, Bruggisser, O. Lauridsen, O. Larsen, Nich. Jensen, Lassen - Storm, Eller, Nick. Jensen - Madsen, Regin, Bödker - Bau Hansen, J. Jensen, Meyer - Poulsen, Jakobsen, Olesen

Úvod zápasu veľa pekných momentov nepriniesol. Briti počas svojej presilovky ani poriadne nevystrelili na Dahma a v ďalšom priebehu nemal veľa práce ani Bowns. Zaujímavé momenty prišli až na konci prvej desaťminútovky. Na trestnú išli v krátkom slede J. Phillips a Swindlehurst a Dáni ich nedisciplinovanosť potrestali. Presilovku o dvoch hráčov využil na úvodný gól tečom zblízka J. Jensen a dohrávanú o jedného hráča Bau Hansen. V 13. minúte zvýšil už na 3:0 Poulsen a o osude zápasu bolo viac-menej rozhodnuté. Navyše, keď kanonáda Dánov pokračovala aj v druhom dejstve. Už po 68 sekundách zvýšil na 4:0 Bruggisser a vyhnal Bownsa z bránky. Jeho nástupca Whistle však vydržal s čistým kontom len dve minúty a 11 sekúnd a do druhej prestávky inkasoval štyri góly. Postupne ho prekonali Eller, dvakrát Nick. Jensen a Poulsen. Dáni tak prvýkrát v histórii strelili v jednom zápase najvyššej kategórie MS osem gólov. V 52. minúte zvýšil už na 9:0 Poulsen a skompletizoval tak hetrik. Krátko na to dostali puk do bránky aj Briti, no gól neplatil pre vysokú hokejku.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články