Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2019: Schválili sa dve novinky v semifinále a finále

BRATISLAVA/KOŠICE - Zástupcovia všetkých 16 tímov na hokejových MS v Bratislave a Košiciach odsúhlasili na piatkovom zasadnutí direktoriátu zmenu formátu semifinále. V ňom sa po novom stretne najvyššie nasadený postupujúci tím s najnižšie nasadeným a zvyšná dvojica spolu.
Zdroj: 30903
Zdieľajte:

Nebude sa teda hrať klasickým, dopredu známym "pavúkom". Zmena formátu sa týka už MS 2019, o jeho zavedení aj na ďalšie roky budú ešte hlasovať delegáti výročného kongresu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Prečítajte si aj

Lašák o našej jednotke, Šatan o miestach na súpiske

O nasadení mužstiev rozhodne ich umiestnenie v základnej skupine, ďalej počet nazbieraných bodov, skóre, počet strelených gólov, respektíve pozícia v predšampionátovom rebríčku IIHF. Podľa schváleného formátu ak tím, ktorý skončil v skupine na štvrtom mieste, vyradí vo štvrťfinále víťaza druhej skupiny, v semifinále narazí opäť na najvyššie nasadené mužstvo zo zostávajúcich tímov.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepší brankár Tipsport ligy mieri do druhej švédskej ligy

Tesne pred štartom MS 2019 zástupcovia jednotlivých tímov na direktoriáte takisto odsúhlasili, že predĺženie vo finále sa bude hrať s "rýchlou smrťou" vo formáte 3 na 3, až pokiaľ jedno z mužstiev nerozhodne. V súboji o zlato teda zrušili nájazdový rozstrel, predĺženie sa bude hrať na dvadsaťminútové tretiny až do momentu, keď jeden z finalistov strelí víťazný gól.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články