Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Analýza záverečnej nominácie: Komu vyjde čierny Peter?

BRATISLAVA - Majstrovstvá sveta na Slovensku pomaly klopú na dvere a pre trénera a jeho asistentov nastáva neľahká úloha a to koho poslať domov. Na majstrovstvá sveta by malo ísť dovedna 25 hokejistov - 3 brankári, 8 obrancovia a 14 útočníci. Komu ostane v rukách čierny Peter? Poďme si rozanalyzovať situáciu jednotlivých hokejistov.
Zdroj: 31593
Zdieľajte:

Brankársky post

Kto môže prísť a kto opustí reprezentáciu?

Situácia ohľadom brankárov sa zdá byť vyriešená. Denis Godla, Marek Čiliak a Patrik Rybár by mali tvoriť brankársku trojicu. Karty môže akurát zamiešať príchod Jaroslava Haláka z Bostonu Bruins. Medvede však majú perfektne rozohrané play-off, čo komplikuje jeho príchod.

Prečítajte si aj

Káder Lotyška s 10 hráčmi z jedného tímu: Nominácia vzbudzuje rešpekt

Obrana

Kto môže prísť a kto opustí reprezentáciu?

V hre je eventuálny príchod spoluhráča Jaroslava Haláka z Bostonu Bruins Zdena Cháru. Robusný obranca by bol určite skvelou posilou, ale buďme realisti. Zdeno robí všetko preto, aby sa jeho tím dostal čo najďalej v play-off v zámorskej NHL a je dosť možné, že na MS nedojde. V kádri sa v súčasnosti nachádza 9 obrancov a jeden z nich s najväčšou istou na MS nepocestuje. Kapitán Andrej Sekera by mal patriť k neohrozeným hráčom. Tak isto spoluhráči zo zámoria Christián Jaroš, Erik Černák, Martin Marinčin by mali mať istotu miestenky. Michal Čajkovský a Marek Ďaloga patria ku skúseným hokejistom, a preto si ich tréner pravdepodobne ponechá. Takisto Martin Feherváry by mal tiež dostať miestenku do repre. Otáznik visí nad dvojicou Patrikom Kochom z Košíc a Márion Grmanom zo Slovana Bratislava. Títo dvaja sú v dobrej forme a preto to nebude jednoduché koho z nich vyradí.

Prečítajte si aj

Je dobojované. Fínsku ligu ovládla Hämeenlinna, Krištof príde do národného tímu

Útok

Kto môže prísť a kto opustí reprezentáciu?

K neohrozeným hráčom patria posily zo zámoria - Tomáš Tatar, Marko Daňo, Richard Pánik, Marián Studenič. Ich príchod rozhodne cítiť na ľade, hráči by mali patriť k ťahúňom našej reprezentácie. Skúsenému Ladislavovi Nagymu by tiež nemala ujsť miestenka na MS. Mladý Matúš Sukeľ sa ukazuje vo výbornom svetle a tak isto dobre hrajúci Tomáš Zigo z majstrovskej Bystrice. Pridať k nim by sa mali ďalší centri Libor Hudáček z Liberca a Michal Krištof z Kärpät Oulu. Ostať by mal aj Tomáš Marcinko z majstrovského Třínca. Neisté pozície má dvojica z Nitry Samuel Buček a Róbert Lantoši. Adam Líška už mohol byť doma, ale jeho výkon stále prekvapuje trénera a jeho asistentov. Líškovi spoluhráči zo Slovana Bratislava Mário Lunter a David Buc tiež patria k ohrozeným hráčom. Dávid Bondra je jediný u ktorého je asi najväčšia pravdepodobnosť, že opustí reprezentáciu a bude nasledovať jeho kolegu z Popradu Patrika Svitanu. Ďalším bude asi pravdepobne center minuloročného popradského útoku David Buc.

Po zápase s Nórskom budeme rozhodne múdrejší a dozvieme sa konečnú nomináciu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články