Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dvojica dlhoročných hráčov NHL po európskom dobrodružstve možno ukončí kariéru

BERLÍN - Kanadskí útočníci EHC Mníchov John Mitchell a Matt Stajan rozmýšľajú nad ukončením profesionálnej hráčskej kariéry.
Zdroj: 31343
Zdieľajte:

Obaja strávili poslednú sezónu v bavorskom klube, ktorý prehral vo finále proti Adleru Mannheim a štvrtý titul po sebe nezískal. 35-ročný Stajan získal 39 kanadských bodov. Do roku 2018 ale nastupoval v NHL, kde odohral za Toronto Maple Leafs a Calgary Flames celkovo 1020 zápasov (147+271). Stanley Cup nezískal. Na konte má striebro z MSJ 2003.

Prečítajte si aj

VIDEO Český útočník Žiliny si výrazne polepšil, mieri do nadnárodnej súťaže

O rok mladší Mitchell bol v tejto sezóne dosť produktívny, nazbieral až 45 kanadských bodov a štrnásť ich pridal v jedenástich duelov Ligy majstrov. DEL-ku hrával aj v minulej sezóne, ale za Nürnberg Ice Tigers. Obaja spolu hrávali za Toronto Maple Leafs. Mitchell nastupoval chvíľu za New York Rangers a šesť rokov v Colorade Avalanche. Taktiež nemá Stanley Cup.

EHC Mníchov by mal počas leta získať posilu z NHL. Po deviatich rokoch v zámorí by sa mal do rodnej krajiny vrátiť 31-ročný nemecký obranca Korbinian Holzer, ktorý je rodákom z Mníchova. V najlepšej lige sveta hrával za Toronto Maple Leafs aj Anaheim Ducks. Zo Salzburgu podľa všetkého dorazia mladíci Dennis Lobach a Justin Schütz.

Prečítajte si aj

VIDEO Kazachstan je ako domáci tím najväčší favorit: Jeho sila tkvie v legionároch, chýba niekoľko opôr
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články